Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 2,5 hónap alatt "meddig"...

2,5 hónap alatt "meddig" lehet eljutni programozásban?

Figyelt kérdés

Szeretnék programozó lenni de egyelőre nincs időm rá. Inkább tanulom a kötelezőket és az angolt( ez úgy is fontos lesz).

Nyáron szeretném elkezdeni hogy nyugodtan tudjak haladni az alapoktól. Egyelőre még nincs konkrét elképzelés, hogy pontosan mit is. De szerintem Python illetve HTML-CSS sel kezdem majd

2016. jan. 28. 14:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
34%

"'A HTML és CSS pedig nem programozási nyelv. Arra kb elég egy hétvége.' Szerinted. Most szórakozásból arra hajtok, hogy amit lehet !!!, azt mindent CSS-el(ben) oldjak meg. Hidd el eszméletlen nagy lehetőségek vannak benne, de ehhez kell pár hónap, mire kapiból megy."

És? Az alapokhoz akkor is elég egy hétvége, ellenben a programozás alapjaihoz aligha. Nyilván mindent lehet folyamatosan mélyíteni, szóval ez nem volt érv.

2016. jan. 28. 18:46
 12/32 anonim ***** válasza:
54%

Nagyon egyszerűen megválaszolva röviden 2,5 hónap alatt szinte minden programozási nyelvből egy érettségi szintre tudsz eljutni, ha szorgalmasan foglalkozol vele, de ahhoz tényleg szinte minden második nap foglalkozni kell vele pár órát. (Képességedtől függően akár tovább is.)

DE! A HTML-CSS nem programozás ezt a kettő leíró nyelvet kb. 1 hónap alatt profi szinten elsajátítod, de nem sokat fogsz vele érni csak designolni tudsz vele weblapokat. Kezdésnek esetleg egy C#-ot ajánlom nem is a Python-t, leginkább azért, mert a C#-ról interneten nagyon sok szakirodalmat, tutorialt találsz. Sok sikert és ne hidd azt az elején, hogy megfogod váltani a világot hónapok alatt.

2016. jan. 28. 22:58
 13/32 anonim ***** válasza:

Az itt válaszolók nagy részének fogalma sincs mit lehet csinálni a HTML és CSS-el, vagy hogy mire is való az igazából... Az ALAPJAIT 2.5 hónap alatt jól megtanulhatod.

A Python-t nem ismerem, de egy programozási nyelv alapjait is nagyjából megtanulhatod ennyi idő alatt.

2016. jan. 29. 00:06
 14/32 anonim ***** válasza:
Tehát a HTML alapjait (ez alatt igazán nem tudom mit értesz (hello world honlap?)) jó ha 2.5 hónap alatt megtanulja, ellenben egy programozási nyelv alapjait egészen biztosan megtanulja ugyanennyi idő ráfordításával. Jól értelek?
2016. jan. 29. 00:21
 15/32 anonim ***** válasza:
37%

114 db tag.

Amikor angolul tanultam, akkor az elején naponta 50 szót tanultam meg.

Ő ne legyen ilyen szorgalmas, tanuljon meg csak tizet. Ezzel max. 2 hét alatt végez. És akkor tud a HTML lehetőségeiről mindent. Holott, ebben a 114 db tag-ben van egy rakat, legalább 30-40 amit kb. soha nem fog használni. Sőt, a 114 tag-nek - intenzíven - kevesebb mint a felét fogja alkalmazni.

Egy bármilyen programnyelv elsajátítása ennél a fentebbi mókánál legalább 100-szor nehezebb, összetettebb.

TAG-ek forrása: [link]

2016. jan. 29. 00:36
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtam, hogy a HTML és CSS alapjait jól megtanulja ennyi idő alatt, de egy programozásinyelv alapjait ennyi idő alatt csak nagyjából.

Azzal, hogy bemagolod a tag-eket, semmit nem érsz...

2016. jan. 29. 00:53
 17/32 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, te mit értesz a HTML alapjai alatt.

Azt tudom, hogy amikor először weblap készítésére adtam a fejemet, akkor megnéztem néhány oldal forrását és órákon belül kész voltam a sajátommal, ami persze egy statikus lap volt némi grafikával, menu-vel és néhány aloldallal hiszen akkoriban nem engedtek szerver oldali scriptet futtatni a hazai szolgáltatók.

Meg azt tudom, hogy 2.5 hónap, napi 2 óra időráfordítással számolva nem több mint 150 óra. Ennyi időt én elég kevésnek érzek ahhoz, hogy akár egy jobb képességű egyén olyan sokra vigye, nulláról startolva, ha egy programnyelvet meg akar ismerni.

Ez, ahogy írta is valaki, kb. az érettségis szintnek felel meg. Talán.

2016. jan. 29. 01:26
 18/32 anonim ***** válasza:
A HTML és CSS nem programozás.
2016. jan. 29. 14:51
 19/32 SimkoL ***** válasza:
'A HTML és CSS nem programozás.' A ma már kicsit vitatnám :)
2016. jan. 29. 14:56
 20/32 anonim ***** válasza:
Szeretek vitázni :) Érdekel a véleményed! (Az előtted lévő voltam)
2016. jan. 29. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!