Otthon szabadidőmben tanulnék programozni, milyen tankönyvvel érdemes kezdenem?
nekem a "Tanuljuk meg 24 óra alatt" sorozat nagyon bejött, olvastam több könyvet is (mind programozás) és számomra mind érthető és egyszerű volt, igaz én több éve csináltam amikor elkezdtem olvasni a könyveket, de tetszett, hogy jól elmagyarázzák és nem száraz unalmas!
4-6000 Ft egy ilyen könyv, de netről ugye van ingyenes megoldás is :)
viszont ami fontos...mit akarsz megtanulni?
webfejlesztést? android? ios? windows mobile? vagy gépre akarsz? linux, windows, mac?
játékot, vagy csak egy alkalmazást?
tehát először kellene egy irány, hogy tudj dönteni...
én több nyelvbe belekóstoltam idővel, de először megéri egybe belemélyedni, egy kisebb projektet megcsinálni magadnak, hogy az alapok menjenek...
22F
Juhász István: Magas sz....
Tudod mit? Keress rá a neten! Úgyis meg kell tanulnod keresni.
A sok 'zseni' aki újfent lehúzott egy-két nyelvnél nem ismer többet valószínű. Minden programozónak van egy előnyben részesített programozási nyelve, amin alapból elképzeli a megvalósítandó feladatot.
Érdekes módon a két nappal ezelőtti VBA kérdéshez senki sem tudott érdemben hozzászólni, holott a nyelv nagyon is része az Excel-nek és a Word-nek.
Nem attól vagyok programozó, hogy ismerek egy nyelvet, hanem attól, hogy kevés utánolvasás után bármely nyelven meg tudom valósítani az elképzelésemet. Attól, hogy én Delphi-ben gondolkodom, nem azt jelenti, hogy nem tudom, tudnám átrakni más nyelvre vagy éppen fordítva. De törödjetek bele, az élet is ilyen lesz. A munkaadódat nem fogja érdekelni, hogy te csak 'Java'-ul tudsz. Egy informatikusnak, programozónak mindenhez kell érteni, főleg kisebb helyeken.
"hanem attól, hogy kevés után olvasás után bármely nyelven meg tudom valósítani az elképzelésemet"
Csak ha az elképzelés többet igényel egy if,for,while stb.-nél akkor lassabb lesz a program, több helyett fog foglalni, és kevésbé lesz átlátható/módosítható a teljes kód átírása nélkül, mint ha olyan nyelven írnád amit elég jól ismersz.
Természetesen pár soros dolgokat meg lehet jól írni más nyelven is, de például egy txt fájl beolvasásról, majd minden második sora kiírásáról egy másik txt fájlba könnyedén megmondom, hogy az illetőnek mennyi tapasztalata van a nyelvben (C++). Nyilván más is, nem csak rám igaz.
A kérdezőnek:
Na, megtaláltam a "tintás könyvet", én ebből tanultam a C-t. Az a címe, hogy: Programozzunk C nyelven.
Ráadásul letölthető:
Én learn python the hard way-el kezdtem.
Az elején még jó, de szerintem nagyon nehéz otthon megtanulni. A google akkor segít, ha már ismered az alapokat. Addig, csak körbe körbe keresel, hogy mit csinál valami, akkor a magyarázata csak újabb kérdéseket vet fel, abban megint találsz valamit, szóval szívás.
Szervezetten sokkal könnyebb. Most az eltén hasítok önképzés helyett és sokkal könnyebb, hogy vezetnek, hogy minek nézz utána és milyen sorrendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!