Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Basic Alapok?

Totolala kérdése:

Visual Basic Alapok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

Egy olyan ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy első éve tanulok programozás alapokat, de nem igazán értem :/

Kapunk házikat, és el kell kérnem osztálytárstól, hogy ne kapjak szekát, mert én nem tudnám megcsinálni.

Ilyesmiket veszünk:

Sub hf()

Dim a(10) As Byte

'Dim x(10) As String

For i = 1 To 10

a(i) = Cells(i, 2)

'x(i) = ""

Next

szam = InputBox("A keresett jegy: ")

s = 0

For i = 1 To 10

If a(i) = szam Then s = s + 1

Next

'testt = 1

'For i = 1 To 10

'If a(i) = szam Then x(testt) = Cells(i, 1)

'testt = testt + 1

'Next

'MsgBox ("A keresett jegyből: " & s & " darab van: " & x(1) & ", " & x(2) & ", " & x(3) & ", " & x(4) & ", " & x(5) & ", " & x(6) & ", " & x(7) & ", " & x(8) & ", " & x(9) & ", " & x(10) & ", ")

MsgBox ("A keresett jegyből: " & s & " darab van.")

End sub

Valaki esetleg elmagyarázná az alapokat, vagy tudna ajánlani valami weboldalt/ videókat erről? :/

Nagyon gáz, hogy ennyire az alapoknál megrekedtem?

Programozó szeretnék lenni, érdekel a dolog, viszont így lehet belőle valami?

Köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 13. 20:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én eddig lua, php és java-ban tanultam de még így is érthető szerintem a példaprogramok. Ezek nagyon alapok, mindenképp tanuld meg normálisan mert később már nem fog menni.
2016. jan. 14. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!