Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Studio 2012-ben elakadt...

Visual Studio 2012-ben elakadtam. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Visual Studio 2012-ben, azon belül Visual Basic programnyelven szeretnék programozni egy olyan adatbázist, ami pénzügyeimet tartalmazza.

Már csináltam ilyet VBA-val Excelben, de szeretnék egy olyat, ami külön indul az Exceltől. Olyat, aminek van egy ikonja, rákattintva egy UserForm jön ki, amin vannak TextBox-ok, CommandBox-ok, Gombok.

Hogy lehet ezeknek az értékeit beíratni gombnyomással egy adatbázisba?

Az adatbázis egy Excel tábla lenne. Hogy kell erre a táblára hivatkozni? Esetleg valaki tud már egy hasonló, kész programot?

2015. nov. 17. 21:05
 1/7 anonim ***** válasza:

De ez az egesz mire lenne jo?

Kizarolag sajat hasznalatra eleg idopazarlo heteket-honapokat programozni, hogy meglegyen ugyanaz, ami eddig is megvolt sima excelben (vagy papiron).

A kerdesre valaszolva... ha feltetlenul excel filet akarsz, akkor a VS-bol letrehozol egy referenciat az Excel konyvtarhoz, es aztan meghatarozott osztalyokat hasznalsz.

[link]

De a helyedben en egy sima szoveg fajlban mentenem el az adatokat (csv vagy txt); majd formazom a VB form-on, ahogy kell.

2015. nov. 17. 21:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak saját felhasználásra csinálom, mert hát miért ne. Txt adatbázisra is gondoltam. De kezdő vagyok, azt hogy csináljam meg?
2015. nov. 17. 21:24
 3/7 SimkoL ***** válasza:
100%
Minimális tudással egyből olyan programot írni ami összebútorozik az Excel-lel elég merész dolog.
2015. nov. 17. 22:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de nem véleményeket kérdeztem. Ha nincs a témában előrevivő hozzászólás, akkor minek írsz. Tényleg nem értem ezeket az embereket, ez élteti őket, hogy beszólogatnak másoknak.
2015. nov. 17. 22:44
 5/7 SimkoL ***** válasza:
100%

Hát pont én nem szoktam beszólogatni. Leszűrhetted volna belőle, hogy az Excel tábla rossz választás. Először is találj egy olyan adatbázis típust ami megfelel, ismered és könnyen kezelhető VB.NET alól is, nem lesznek később kompatibilitási problémák. Nézd át alapból milyen adatbázis motorok állnak rendelkezésre Windows alatt. A szövegfájl már eleve elvetélt gondolat.

Egy program elkészítése az tervezéssel kezdődik, most hogyan adjunk tanácsot arra, hogy 'Hogy lehet ezeknek az értékeit beíratni gombnyomással egy adatbázisba? ' amikor még azt sem tudjuk miről van szó.

2015. nov. 17. 23:05
 6/7 anonim ***** válasza:

# 4/5 tegnap 22:44

Majd ha a kérdezők lesznek szívesek nem olyan kérdést feltenni, amitől egy valamire is való programozónak égnek áll a haja, akkor látod majd azt, hogy ezek előre vívő hozzászólások. Ha programozó vagy, esetleg épp tanulsz annak lenni (ejj, de szép mondat lett ez), akkor tanuld meg, hogy előfordul, hogy nem helyes az első gondolat, és más úton könnyebben el tudsz indulni.

Ha nem vagy programozó, nem tanulsz annak, nem is szeretnél az lenni, akkor pedig pláne fogadd el azt a választ amit programozók írtak.

Esetedben teljesen felesleges az Excel fájlal dolgozni, dolgozz .csv-ben, azt ha kell, gond nélkül tudod majd importálni az Excelbe vissza, ha meg nem kell, akkor is könnyen kezelhető.

2015. nov. 18. 07:39
 7/7 Zénevű ***** válasza:

Szerintem meg használj local database-t!

Ha értesz kicsit angolul, akkor itt találni fogsz hasznosakat:

https://www.youtube.com/results?search_query=vb.net+local+da..

2015. nov. 18. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!