Visual Basic Alapok?
Sziasztok!!
Egy olyan ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy első éve tanulok programozás alapokat, de nem igazán értem :/
Kapunk házikat, és el kell kérnem osztálytárstól, hogy ne kapjak szekát, mert én nem tudnám megcsinálni.
Ilyesmiket veszünk:
Sub hf()
Dim a(10) As Byte
'Dim x(10) As String
For i = 1 To 10
a(i) = Cells(i, 2)
'x(i) = ""
Next
szam = InputBox("A keresett jegy: ")
s = 0
For i = 1 To 10
If a(i) = szam Then s = s + 1
Next
'testt = 1
'For i = 1 To 10
'If a(i) = szam Then x(testt) = Cells(i, 1)
'testt = testt + 1
'Next
'MsgBox ("A keresett jegyből: " & s & " darab van: " & x(1) & ", " & x(2) & ", " & x(3) & ", " & x(4) & ", " & x(5) & ", " & x(6) & ", " & x(7) & ", " & x(8) & ", " & x(9) & ", " & x(10) & ", ")
MsgBox ("A keresett jegyből: " & s & " darab van.")
End sub
Valaki esetleg elmagyarázná az alapokat, vagy tudna ajánlani valami weboldalt/ videókat erről? :/
Nagyon gáz, hogy ennyire az alapoknál megrekedtem?
Programozó szeretnék lenni, érdekel a dolog, viszont így lehet belőle valami?
Köszönöm a válaszokat!
"Valaki esetleg elmagyarázná az alapokat..."
Nem. Épp elég irodalom van már a témáról.
"...tudna ajánlani valami weboldalt/ videókat erről?"
Persze. De nem fogok.
"Nagyon gáz, hogy ennyire az alapoknál megrekedtem?"
Nem gáz, mindannyian így kezdtük ezt a szakmát.
"Programozó szeretnék lenni, érdekel a dolog, viszont így lehet belőle valami?"
Oké, hogy programozó szeretnél lenni, meg hogy érdekel is, de nekem úgy tűnik, hogy nem igazán vagy hajlandó tenni semmit sem a dolog érdekében.
Én azzal kezdeném, hogy feltenném magamnak a kérdést, hogy "miért is akarok én programozó lenni?" Erre sok válasz szóba jöhet, pl.:
1) Úgy hallottam, jó a fizetés.
2) Tetszik, hogy a haver ismerősöm egy-két kattintással bármit meg tud csinálni
3) Menő, ahogy a filmekben pörögnek a képernyők, és utalják a milliókat
4) Jó lenne egy Crysis 32-t csinálni
Ha valami ilyesmi választ adsz rá, akkor azt kell, hogy mondjam, ez a szakma nem neked való. Hogy miért nem?
1) Mert a technológia, ami ma kijött, holnap már elavult lesz, szóval állandóan tanulni kell
2) Önszántadból kell tanulnod ezt a szakmát
3) Elhivatottság szükséges hozzá
4) Tudni kell a problémákat önállóan megoldani
Ebből mennyi jellemző rád?
Hoppá, volt egy nagyon fontos pont, hogy "tudni kell a problémákat önállóan megoldani". Ez azt jelenti, hogy nem egyből fordulok a közösséghez, hanem fogom azt a nyamvadt Google-t és beírom a problémámat. Például, ha tananyagot keresek, akkor ezt: "visual basic tutorial".
Neked azt javaslom ebben a helyzetben, hogy ne a havertól nyúld le a megoldást, mert azzal csak magaddal cseszel ki. Úgysem fogod érteni, vagy bár lehet, hogy érted, nem fogod tudni megcsinálni magadtól. Helyette nyeld be ezt az 1-est, és óra után menj oda a tanárodhoz, mondd el, hogy ez neked magas volt, legyen szíves magyarázza el. Meglepő, de el fogja neked magyarázni.
Üdv, egy szoftverfejlesztő.
Amiről itt szó van az VBA és nem kimondott VB.
Dim a(10) As Byte : Deklarálunk egy 10 elemű byte típusú tömböt
For i = 1 To 10
a(i) = Cells(i, 2)
'x(i) = ""
Next : A tömbbe 'betoljuk' a második oszlop adatait - bár felesleges mert végigmehetsz egyszerűen az oszlopon is -
szam = InputBox("A keresett jegy: ")
s = 0
For i = 1 To 10
If a(i) = szam Then s = s + 1
Next : Ha a bekért érték 'szam' egyezik a tömb aktuális elmével növeljük az s változót.
....
Komoly szinten ugyis csak azt a nyelvet fogja erteni amit regota hasznal, feltetelezem SimkoL te ugyan ugy nem erted ezt a kodot mint o azt amit irt, vagy ahogy en sem a Pascalt.
template<class _Ty> inline
constexpr _Ty&& forward(
typename remove_reference<_Ty>::type& _Arg) noexcept
{ // forward an lvalue as either an lvalue or an rvalue
return (static_cast<_Ty&&>(_Arg));
}
template<class _Ty> inline
constexpr _Ty&& forward(
typename remove_reference<_Ty>::type&& _Arg) noexcept
{ // forward an rvalue as an rvalue
static_assert(!is_lvalue_reference<_Ty>::value, "bad forward call");
return (static_cast<_Ty&&>(_Arg));
}
Valóban, a 'C alapú' nyelveket csak annyira ismerem, hogy Delphi-re át tudjam írni.
De könyörgöm egy sima !! for ciklus, egy feltétel szinte minden nyelven ugyan olyan, a változók deklarálása, értékadás pedig igen csak nagyon alap. A Basic és a Pascal nagyon 'beszédes' nyelv aki már az elején ezt sem érti ott gondok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!