Pythonban hogyan kell menteni úgy, hogy ne a jegyzettömböt nyissa meg?
File -> Save as -> kimentem az asztalra valami.py néven és ha rámegyek a jegyzettömböt nyitja meg
Python 3.5.1-em van
# 30/30 Időpont ma 21:59
És ehhez miért kéne a modulo operátor?
# 32/32 Időpont ma 01:21
Az valóban, de ne hülyéskedj, hogy nehéz mondjuk 10000 másodpercet kiszámolni ebben a formában. Ez azért nem komplett DateTime osztály.
# 34/35 Időpont tegnap 23:06
Nem tudom, lehet közgazdasági évvel számol. :-D A feladat így nem teljesen korrekt és egyértelmű, ebben egyetértünk.
Ahhoz képest, hogy a billentyűzeted már belerokkant a rengeteg programozásba, ide valahogyan még egy nyomorult kódsor sem szivárgott át, hogy megsejthessük, mi jár a buksi fejedben, és valaki esetleg rávilágíthasson, mit nem csinálsz jól. Félsz, hogy ellopjuk az algoritmusodat, vagy mi van? A feladat teljesen egyértelmű, és legkivált a kezdők számára az: Számolj 365 napos éveket, és kész. Igen, haladóbb szinten természetesen kivághatod a rezet azzal, ha öröknaptárra alkalmazod (plusz pont, ha külön kezeled a Gergely-féle naptárreform előtti, illetve a váltás idejére eső tartamokat) -- de ez nincs benne a feladatban. Nem értem, mi a fennakadás a modulo szerepével kapcsolatban, hiszen minden alkalommal azt osztod tovább, amíg csak a másodpercekig nem érsz.
A csillagokat kiíró program csakugyan könnyebb még ennél is, ha képes voltál beleakadni, az intő jel: Talán nem csak a könyvben van a hiba. Hogy akkor hol, azt igen nehéz elképzelni, de kódot vagy legalább hibaüzenetet természetesen nem közölsz, így az én szárnyaszegett fantáziám kevés annak a megtippelésére, hogy a 2-3 igen rövid sorban egyáltalán hogyan férhet el egy komolyabb hiba.
A programozás elsősorban problémamegoldó gondolkozást igényel. Ha a könyv olyan feladatokat adna, mint amilyeneket már bemutatott, akkor semmiféle feladatot nem adna. Ezek a feladatokat az addig megismert elemek más rendszerű összeállításával tudod megoldani, annak köszönhetően, hogy pontosan érted a működésüket, ÉS még össze is tudsz belőlük állítani egy alkalmas műveletsort.
> de fogadok, hogy akkor se fogom tudni.
Na, pont ilyen mentalitással nem szabad programozni. Meg egyáltalán valaminek nekiindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!