Pythonban hogyan kell menteni úgy, hogy ne a jegyzettömböt nyissa meg?
File -> Save as -> kimentem az asztalra valami.py néven és ha rámegyek a jegyzettömböt nyitja meg
Python 3.5.1-em van
Szóval a Python 2.7 ugyan olyan új mint a 3?
(de amúgy más nyelvet is szívesen megtanulok, ha ahoz több, frissebb könyv van)
# 21/21 Időpont ma 14:00
Hát, hogy is mondjam. Másképp új.
A Python 2 a 2.7-es verzióval (2010) befejezte működését, már csak karbantartás van, fejlesztés nem igazán.
A Python 3 újabb, és folyamatosan van fejlesztve. De sok minden másképp van megvalósítva benne mint a 2-ben, emiatt nem is "működik" a könyved, ha az a Python 2-ről szól.
Szerintem érdemesebb lenne beszerezned egy 3-asról szóló könyvet.
Bár ez a könyv nagyon okosnak hisz engem:
Írjon egy programot, ami átszámolja a kiindulásként megadott egészszú másodpercet évekké, hónapokká, napokká, percekké és másodpercekké. (használja a modulo operátort : %)
Kb eddig semmi ilyesmi nem volt benne szóval semmi tippem :D
# 24/24 Időpont ma 15:06
Csináld meg apránként.
Hogy számolsz át 1000 másodpercet, óra:perc:másodperc formátumban? Kézzel. Tedd félre kicsit a számológépet.
# 25/25 Időpont ma 15:20
Mármint a számítógépet. Számológépet használhatsz :-D
26-os,
1000mp=1000mp
1000mp=1000/60=16,40p
16,40p=16,40/60=1640/6000=0,1640ó
# 27/27 Időpont ma 16:01
Majdnem, de nem erre gondoltam, hanem erre:
1000 mp = 16 perc, 40 másodperc
10000 mp = 2 óra, 46 perc, 40 másodperc
...
Na, ugyanezt szeretné ő programban látni.
Egyébként inkabb szüneteltetem azt a feladatot és inkább a másikkal próbálkozom. Írni kell egy ciklust ami mindig 1-el több * ír ki.
Így:
*
**
Ez nem tűnik olyan nehéznek de eddig nem sikerült, mert vagy végtelen ciklus lett vagy rosszul írta ki.
Ketlem, hogy azt szeretne latni, mert akkor mar datumma alakitas lenne, ott pedig nem minden honap ugyan annyi nap, es szokoev is van. Szimplan annyi a feladat, amit a kerdezo gondolt.
10000 sec
perc = sec / 60
ora = perc / 60
nap = ora / 24
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!