Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pythonban hogyan kell menteni...

Pythonban hogyan kell menteni úgy, hogy ne a jegyzettömböt nyissa meg?

Figyelt kérdés

File -> Save as -> kimentem az asztalra valami.py néven és ha rámegyek a jegyzettömböt nyitja meg

Python 3.5.1-em van

2015. dec. 30. 13:55
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
Társítsd a .py kiterjesztést a Python értelmezőhöz.
2015. dec. 30. 14:01
 2/57 A kérdező kommentje:

What? :D

Azt hogyan kell?

2015. dec. 30. 14:08
 3/57 tabaki ***** válasza:
100%
Ha majd a pythont megtanultad, esetleg a számítógép használatának alapjaiba is belevághatnád a fejszédet.
2015. dec. 30. 14:11
 4/57 A kérdező kommentje:
Tudom hogyan kell társítani csak azt nem hogy mi az a Python értelmező
2015. dec. 30. 14:20
 5/57 tabaki ***** válasza:
100%
A python.exe.
2015. dec. 30. 14:23
 6/57 anonim ***** válasza:

Gyors válasz: a "python.exe" a Python telepítési könyvtárában.

De javaslom, kússz vissza a rajtkockára, és legalább a Python wiki szócikkét olvasd el...

2015. dec. 30. 14:24
 7/57 anonim ***** válasza:
100%
(Már előre látom, mi lesz a következő topik: "Hogyan állíthatom be, hogy ne csak felvillanjon a fekete ablak a Python szkriptem futtatásakor, hanem maradjon látható?")
2015. dec. 30. 14:26
 8/57 A kérdező kommentje:

Igen. Pontosan ez lett volna a következő kérdésem :D

De nem kell emiatt hülyének nézni. Ti sem tudtok mindent én meg pont ehez nem értek :)

2015. dec. 30. 14:29
 9/57 anonim ***** válasza:

Óúristen. :D Tudod egyáltalán hogy működik a python, meg úgy általában az interpreteres programozási nyelvek? Úgy fest nem nagyon.

Van egy sima szöveges fájl, amiben megirod a program kódját, amivel akarod. Van a gépeden egy program, ami képes ezt a szöveges fájt beolvasni, és végrehajtani a benne lévő programot. Ezt a programot hívják értelmezőnek. Ha python nyelvet értelmez, akkor python értelmező. Ehhez kell hozzárendelni a py kiterjesztésű fájlokat. Az megvan, mi az a hozzárendeles?

2015. dec. 30. 14:29
 10/57 |Orfeusz| ***** válasza:
Ha a problémáidat angolul beírod Google-be, a python fórumon meg fogod találni a megoldásokat.
2015. dec. 30. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!