Honnan tanulhatnám meg a programozás alapjait?
Kezdéshez a python, vagy a java nyelvet javasolnám (utána jöhet a többi, C#, C++).
A python-hoz rengeteg ingyenes tutorial van, alapjait könnyű megtanulni, univerzális célú nyelv (ennek megfelelően nem a leggyorsabb), egyszerű telepíteni (WinPython/Spyder) és bármilyen irányba elmozduláshoz tökéletes..
Én leszedtem a Microsoft Visual Studio 2015-öt. Már csak ki kell nyomtatni netről egy könyvet, és mehet a menet. :P
Én amúgy kipróbáltam pl. a LibertyBasic-et, suliban egy ideig tanultuk a c++-t (kb. 2 hónap heti 1 info órával XD)
és codecademyztem. A codecademyvel az a gond, hogy rövid tutorialokat ír, s a megértéséhez nagyon kell tudni angolul (az angolos rész megvan), és egy full kezdő amúgy is nehezen fogja érteni. A codeblocks se rossz pl. kezdésnek (azt tanultam, és nagyon alap részek mennek)
A codeblockssal az volt a bajom, hogy ****-ért se volt hajlandó leszedni a compilert, de ez a vírusos windowsnak volt köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!