Hogyan tudnék elkezdeni programozni tanulni?
milyen célból akarod?
én pl játék által kezdtem el, aztán webfejlesztő papírt raktam le, de mellette másba is belekóstoltam, most szintén otthon hobbi szinten tök mást tanulok mint eddig :)
java fejlesztőket elvileg nagyon keresik...
nekem webfejlesztésben (HTML CSS Javascript PHP MySQL) elég sok felkeresésem volt az utóbbi időben, szóval ez is elég pörgős...
Az a jó abban ha egyet megtanulsz és meg vannak az alapok akkor már a többi könnyű lesz...
Csak fogékonynak kell lenni a tanulásra...mert pl ha javaban kezded akkor csak objektum orientáltan tudod, onnan egy C++, vagy mondjuk egy PHP teljesen más lesz, mert más gondolkodás módra is alkalmas...de tudsz mind2-ben objektum orientáltan programozni...
Ha esetleg Assembly-t tanulnál később ott meg szintén nagyon nagy változások vannak, de ezzel most nem riasztalak el :)
szóval a lényeg, hogy keress olyan ötletet amit szeretnél megvalósítani!
vannak a "Tanuljuk meg 24 óra alatt" könyvek, nagyon hasznosak, kezdőknek is érthetőek!
Először végig mész egy ilyen könyvön a példákat követve, aztán a saját projektedet kezded el...
22F
Ha angolul tudsz, akkor viszonylag könnyű dolgod van, feltéve, hogy tudod, hogy milyen irányba akarsz indulni.
Ha az angol nem megy legalább erős középfokon, akkor kezdd azzal.
Angol megy.
A cél, hogy majd ebből éljek meg :)
Én szórakozás céljából kezdtem el, meg figyelem elterelés, ma már ez a szakmám és elég jól keresek :)
Fontos, hogy lelkes és naprakész legyél!
Viszont először el kell döntened milyen területen szeretnél érvényesülni...
Mert pl csak Java-ból több terület van...
PHP-t főleg weboldalakra használják, de vannak esetek amikor egy-egy feladatot abban old meg a fejlesztő, mert máshoz nem ért...
Java, C# és PHP fejlesztőt elég sokat keresnek.
Kezdetnek ajánlom a "Tanuljuk meg 24 óra alatt" könyvet bármelyik nyelvet is választod...
22F
"Tehát azért van fogalmam arról, hogy nagyjából, hogy épül fel egy program"
és milyen nyelven programoztatok? :)
mert teljesen más egy PHP program és egy Java program :)
ha neked kifejezetten pénzkeresésre kell akkor először kezd ott, hogy felméred az igényeket...
nézd meg, hogy mi(k)re van a legnagyobb igény, aztán döntsd el merre szeretnél szakosodni...
szerintem mind3 elég jó lehetőségeket biztosít, csak sajnos sok helyre KIZÁRÓLAG SENIOR fejlesztőket keresnek, szóval 3-5-8 év tapasztalattal...
webfejlesztés azért jó, mert tudsz weboldalakat bevállalni, vagy saját ötletet megvalósítani...
C# és Java alkalmas telefonos alkalmazások készítésére, vagy akár játékot is csinálhatsz fusiban...
szóval elég sok lehetőséged van, de azt válaszd amit hobbiból is csinálnál...mert úgy tudsz a leggyorsabban fejlődni...
mondjuk kitalálsz, vagy bevállalsz egy weboldalt, vagy egy játékot/programot...
22F
Ha keresni szeretnél a programozással, akkor ismerj minél több nyelvet és rendszert!
Szerintem a legkeresettebb nyelvek a C++, C#, Java, PHP + JS, de természetesen ha neked más jön be, arról is írunk valamit.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!