Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki leprogramozna nekem...

Valaki leprogramozna nekem 1-2 feladatot Pascalban?

Figyelt kérdés

Kaptam egy "kis" házit, de sajnos én nem értem a programozást.. Próbáltam minták, leírások alapján, de valami hiba/gond mindig akad, és nincs is, aki igazán segítene. A következőkre szeretném megkérni egy hozzá értő, kedves srácot:

Írassa ki 1-10-ig a számok négyzetét!

Írassa ki 1-10-ig a számok gyökét!

Írassa ki betűvel 8+2 összegét!

Írassa ki hogy "Hello Pascal!

Köszönöm előre is. Ui.: Bocsi a bénaságomért, lány vagyok. :)

2015. dec. 12. 23:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy ma már szerintem nem sokan használnak Pascal-t, ha pénzt akarnak keresni vele.
2015. dec. 14. 18:13
 22/29 SimkoL ***** válasza:

Windows alá, ha nincs kikötve a nyelv, a Delphi 7 kimondottan jó választás mint ahogy a C++ Builder 6 is.

- az újabbak már nagyon drágák lettek (XE..), igaz a Linux-ot kivéve minden platformra tudnak egy kódból - Kismillió komponens létezik hozzájuk, natív kódot készítenek, nagyon gyorsan lehet bennük fejleszteni.

Sajnos most már nagyon sok pénzbe kerülnek :( így igen csak csökkent a népszerűségük. De ha a Tiobe index alapján nézzük, a Pascal + Delphi/Object Pascal együttes értéke a PHP mellett van.

2015. dec. 15. 07:05
 23/29 anonim ***** válasza:

Az aztán nagy eredmény, nyomás Delphi-t tanulni mindenkinek...

Mindig a natív kódot említed, de kit érdekel, mikor a .NET telepítve van egy normális Windows-on?

2015. dec. 15. 11:37
 24/29 anonim ***** válasza:

Windows-ra is van egy csomó kényelmesebb, gyorsabb, jobban támogatott eszköz, amikhez fejlesztőt is könnyebben talál az ember. Nem hallottam még olyan érvet a Pascal mellett, ami miatt 2015-ben egy nagyobb projekthez ebben kezdenék hozzá.

Én igazából kisebb projektbe sem, de ez ízlés kérdése.

2015. dec. 15. 11:48
 25/29 SimkoL ***** válasza:

#23: Talán nézd meg a Windows alatti (jobb) programokat. Túlnyomó részt nem .NET-es nyelvben készültek. Valamint ajánlanám még: [link] cikket is. Akkor most, hogy is van ez ? Az M$ is kiseggel a saját régi 'cuccaiból' ? Talán azt még hozzátenném, hogy a WIN API példák, demók alapból C++ nyelven érhetők el elsősorban. Nem véletlenül tettem a Delphi mellé a C++ Builder-t.

#24: Windows alá mondj jobbakat - nem kimondottan Pascal-ról beszélek, inkább a fent említett kettőről - Delphi és C++ Builder -

Ott van a gond, hogy aki nem ismeri őket igazából az nem tudja mire 'képesek'. Nem kell nekiesni Pascal-t, Delphi-t tanulni mivel az inkább a 'fanatikusok' nyelve és sajna köze nincs a C szintaktikájához, de Windows alá egyik legtökéletesebb ha jártas vagy benne.

Off:

A múltkor egy srác kért itt egy rövid programot - gépészmérnők, nem programozó, három ezret kínált érte - míg itt mindenki polemizált rajta addig összedobtam neki Delphi-ben, ez este volt, reggel már ittam is el az árát mert már a program is elkészült ~ 1 óra és a pénz is megérkezett. Ja és Win 98-tól Win 10-ig futott.

2015. dec. 15. 13:38
 26/29 SimkoL ***** válasza:

Teljesen off:

Ha az ember sok pofont kap a (szakmai) életben hamar megtanulja a gyakorlatias gondolkodást. Nem a trendi nyelvek fogják érdekelni, hanem hamar, egyszerűen megoldani a problémát. Ehhez viszont illik több nyelvet ismerni és mindig a megfelelőt választani. Egy makróhoz természetesen VBA, de rendszergazdaként kell a batch és a VBS és kell egy általános nyelv is amiben kisebb programok készíthetők - itt jönnek a .NET verziók gondja -.

Az egész eddig természetesen Win alatti programozásról szólt.

Nem akarok én itt senkivel vitázni a nyelvekről és a többi dolgokról, csak próbálom azokat a dolgokat elmondani amiket én már megszo..am a ~ 30 év szakma alatt.

2015. dec. 15. 13:54
 27/29 anonim ***** válasza:

Én nem igazán ismerem, szerencsére nem nagyon kell desktop alkalmazásokat írnom, kisebb dolgokra meg általában előveszem a C#-ot, ha muszáj, de ha nagyon trendik akarunk lenni, node.js-ben is megoldható az ilyesmi.

A nálam okosabbak véleménye alapján én úgy látom, hogy jelenleg a Pascal helye ma már leginkább csak enterprise legacy kódban, és annak foltozgatásában van, ezt tanulni meg egyenesen "szakmai öngyilkosság", ami az ilyen témájú álláshirdetések számából könnyen meg is állapítható.

[link]

2015. dec. 15. 14:06
 28/29 anonim ***** válasza:
Mindenki abban programozik amiben akar, ha pedig szabaduszo amugy sem szabjak meg altalaban miben irja a programot, csak mukodjon azon es ugy amin akarja az ugyfel.
2015. dec. 15. 14:31
 29/29 SimkoL ***** válasza:

Ott van a gond, hogy nagyon 'odavertek' az árban a Delphi-nek, míg a többi ingyen vagy szinte ingyen elérhető. Sajna az XE sorozat vége most már 1 misi körül van, így elgondolkodik az ember, hogy érdemes-e bele fektetni.

#28: Teljesen egyetértek, tőlem sem kérdezték meg soha milyen nyelven készült, csak azt tudja amit elvárnak.

2015. dec. 15. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!