Valaki leprogramozna nekem 1-2 feladatot Pascalban?
Kaptam egy "kis" házit, de sajnos én nem értem a programozást.. Próbáltam minták, leírások alapján, de valami hiba/gond mindig akad, és nincs is, aki igazán segítene. A következőkre szeretném megkérni egy hozzá értő, kedves srácot:
Írassa ki 1-10-ig a számok négyzetét!
Írassa ki 1-10-ig a számok gyökét!
Írassa ki betűvel 8+2 összegét!
Írassa ki hogy "Hello Pascal!
Köszönöm előre is. Ui.: Bocsi a bénaságomért, lány vagyok. :)
program Elso;
var Current: integer;
begin
for i:=1 to 10 do
writeln(i * i);
end.
program Masodik;
var Current: integer;
begin
for i:=1 to 10 do
writeln(sqrt(i):0:3);
end.
program Harmadik;
begin
writeln('Tíz');
end.
program Negyedik;
begin
writeln('Hello Pascal!');
end.
A program íráshoz hozzá tartozik a szép kód írása is.
Valószínű, hogy tisztában vagyok a Pascal, Delphi, Kylix tulajdonságaival, a ~30 év csak hagyott valami nyomot. Ha valaki az elején nem tanul meg szépen kódolni, akkor b..va az egész pályafutása.
"hogy lány vagyok, hogy ne csodálkozzatok a bénaságomon"
De csodálkozunk. Attól hogy lány vagy, még nem következik szükségszerűen, hogy béna vagy valamiben.
"hogy mit és hol rontottam el."
Ehhez viszont tudni kellene, hogy idáig mit csináltál.
Olyan ez mint a főzés. Megpucoltad és felszeletelted a hagymát és?
"A program íráshoz hozzá tartozik a szép kód írása is. "
Meg az is, hogy nem csináljuk meg más helyett a feladatot, hanem rávezetjük a megoldásra. Mert így megmarad a bénaságában, nem jön el az úgynevezett aha-élmény (Karl Bühler).
De hiába is beszélek oktatástechnikai dolgokról, sajnos laikusok nem értik.
"A 'pici' fiam informatikát tanul egy középiskolában, a tanárnak köze nincs a dolgokhoz."
Ha lenne, akkor nem tanítana középiskolában, hanem a jelenlegi fizetésének többszöröséért dolgozna valahol.
program hazi;
uses SysUtils;
const
sorveg = #10#13;
var
i : byte;
ff : TFloatFormat = fffixed;
function negyzet : string;
begin
negyzet := 'Négyzet:' + sorveg;
for i := 1 to 10 do
negyzet := negyzet + FloatToStrf(Sqr(i), ff, 2, 5) + sorveg;
end;
function gyok : string;
begin
gyok := 'Gyök:' + sorveg;
for i := 1 to 10 do
gyok := gyok + FloatToStrf(Sqrt(i), ff, 2, 5) + sorveg;
end;
begin
WriteLn(negyzet, sorveg, gyok, sorveg, 8+2, sorveg, 'Helló, Pascal!');
ReadLn;
end.
Itt sajnos még komoly Pascal / Delphi / Object Pascal kérdés nem hangzott el. Ebben a formában ez csak egy óvodai homokozó, nem nagyon élnél meg belőle :) - mármint az itteni segítségekből -
A Delphi-hez - Pascal - Windows alatti programozáshoz - szorosan kapcsolódik a WIN API ismerete, sőt a C++ is, ezért kevés embert találnál aki érdemben segíteni tudna komolyabb dolgokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!