Ha valakinek nincsen mateklogikája, mennyi esélye van h bekerüljön mérnökinformatikus szakra?
Felvételivel bekerülhetsz, de ha 3x meg buksz egy tantárgyból akkor eltanácsolnak.
Magyarul kiszóródsz.
Szegedi tudományegyetem Informatikusok közül is nagy a szórási ráta. Olyan 400-500 kezdő emberrel indul egy évfolyam. 2év elteltével 200 emberrel kevesebb. Legtöbben első évben buknak ki, mert nem tudják felvenni a tempót.
Míg középiskolában 1 tantágy olyan 100-200 oldalas könyvekből áll, addig ez egyetemen jobb esetben is 600-800 oldalas könyvekről van szó. Persze kivétel a célorientált jegyzetek. Amik, ugyebár csak jegyzetek.
Meg egyébként is. Informatika az olyan tudomány ág, hogy könyvből megtanulható.
- Programozói könyvek
- Számítástudományi könyvek
- Matematikai könyvek
Volt, hogy 1db előadásra/órára se mentem be. Közben pedig olvastam az anyagot könyvből (én úgy jobban szeretek tanulni). Majd vizsga érdem jegy [Ko: 4 (jó)].
"Meg egyébként is. Informatika az olyan tudomány ág, hogy könyvből megtanulható. "
:DDDDDDDDDD
Egyik előadónál tananyag 19 tételre volt felosztva, és a vizsgáról ez volt a tapasztalata.
Lényeg: kapsz egy tételt, amit helyben kidolgozol majd szóbeli résznél belekérdez.
Előadó fórum hsz-e:
-------------------------------
a tapasztalatokról annyit, hogy a tételnél
- ha valaki nem tudja, hogy amit leírt bizonyítás, visszavezetés miért jó úgy, az nem nagyon jó,
- ha valaki leír egy visszavezetést, de nem tudja példán végrehajtani, az nem tudja azt a visszavezetést,
- ha valaki leír egy tételt, de valamelyik szót nem érti belőle, az nem tudja a tételt,
amit meg a vizsgázó nem tud, az ott sincs :)
Nem az érdekel, hogy ki mennyire tud számára ismeretlen hieroglifákat kínaiszoba üzemmódban fotografikus memóriából előhívni, hanem hogy mennyi rálátása van arra a nagyobb témára, amit dob a gép :) lehet maxolni üreslappal és nullázni a komplett előadásanyag pixelhű copyjával is :)
---------------------------------
Azaz ebből következik, hogy nem az a kérdés, hogy egy tételt tudod-e, hanem az, hogy mennyire ÉRTED! A kettő nem ugyanaz.
A gondolkodás logikát a matekkal lehet fejleszteni. Ha össze tudod rakni a lego darabokat, és rájönni a nyitjára, akkor érted a matekot.
Mellesleg a hétköznapi logika nem ugyanaz, mint a matematikai/számítástudományi logika (lásd pl.: ítéletkalkulus)
Van, aki ostoba matekból, mégis MSC-t végez.
Két út van: mérnöki és manageri.
Az egyik matekzseni haverom,aki végzett, most IBM-nél dolgozik 180 nettóért. Matek analfabéta szaktársam a Perzinél van megbecsülve. Másik matek analfabéta szerver parkban 350 nettóért üzemeltető.
Nem csak a matek határozza meg. Inkább az életre valóság és a szorgalom. Ez a kettő legyőz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!