Mérnökinformatikus hallgató vagyok. Már túl vagyunk a C+, C++ és a javan is. A jövőben java programozással szeretnék foglalkozni. Ismertek valamilyen jó könyvet?
A C+ az C#, vagy C akar lenni.
Nekem van egy jó feladatsorom, amit végigcsinálva már bármilyen házi projektbe belevághatsz.
Gyakorlatilag bármi, ami a témáról szól, hasznos lehet.
Például:
Angster Erzsébet: Objektumorientált programozás Java - ez jó, legalábbis szerintem, egész kezdő szinttől.
Java útikalauz programozóknak (ezt mondjuk személyesen nem ismerem, csak hallottam róla)
Együtt könnyebb a programozás, Java - Ez is alap szinttől (ilyen nekem való :D )
Nagy Gusztáv Java könyve (Ha elektronikusan megfelel, ez szabad felhasználású: [link]
Illetve bármi, ha bemész a könyvtárba, és keresgélsz a témával kapcsolatban. De mellette persze a gyakorlás is fontos.
Apafej, ez kemény lesz. Ha jót akarsz magadnak, eleve nem veszel a kezedbe magyar nyelvű könyvet, én ha kinyitok egyet 3 mondat után nem értem miről van szó, mert a szoftverfejlesztés nyelve az angol. Elég angolul tudni minek mi a neve, fordítsa már le valaki, pl. hogy dependency injection... Nem vagyok anglomán, de ebben a szakmában, ami nem angolul van az nem számít, nincs.
Ha már mindenképpen könyvet akarsz olvasni, akkor ne egy olyat olvass, ami megtanít alapgagyi System.out.println() meg ilyen OKJ-s dolgokra. Design patterns témában tanítottak valamit? Ha nem akkor sűrgősen pótolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!