Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjem el az IT...

Hogyan kezdjem el az IT karrierem?

Figyelt kérdés
Elszantam magam es megteremtettem a felteteleket annak, hogy veget vessek a dead-end tipusu munkaknak! It-ban erdekel a grafikussag, weblap uzemeletes, de csak masodlagosan! Programozo szeretnek lenni, mert aze a jovo! Vettem egy eros ASUS laptopot, amin tudok majd gyakorolni. A c++-t es a javat hallotam, hogy azzal jol keresnek az emberek ( persze tapasztalattal) hogyan kezdjem el? Vannak olyan kozossegek, akik segitenek, pl elmagyaraznak dolgokat, megnezik a munkamat, hogy jo-e vagy sem... Akik ajanlanak olvasmanyt.... Nekem a java a szimpatikus nagyon! Tudtok par infot megosztani a kezdetekhez?

2015. nov. 26. 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Angolul beszélsz? Ha igen, akkor elég egyszerű a dolgod, rengeteg forrás érhető el. Ha nem, akkor meg ezzel kell kezdeni, ha tetszik, ha nem.
2015. nov. 26. 11:20
 2/10 Tengor ***** válasza:
100%
Igen, az egyetemen elég komoly oktatói gárda van, akik elmagyaráznak, segítenek, olvasmányt is ajánlanak, sőt azzal kezdik a félévet.
2015. nov. 26. 11:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja, az egyetem sem feltétlenül hülyeség, hacsak nem Peter Thiel szavai neveltek fel.
2015. nov. 26. 11:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Self studyrol lenne szo
2015. nov. 26. 11:37
 5/10 Tengor ***** válasza:
100%
Akkor ahogy már írták angol és vele párhuzamosan mehet a Google megismerése is.
2015. nov. 26. 11:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahogy mondták, meg kell tanulnod angolul, és el kell sajátítanod a Google kereső használatának módját is. Eleinte mindkettőt elég alapfokon űznöd, később viszont sokat nyerhetsz ha magabiztos szintre tornászod magad belőlük.

Ha még nem programoztál, akkor kezdhetsz ugyan Java-val és C++-szal, de ezek annyira nem kezdőbarátok, mint mondjuk a Python, amivel kifejezetten gyorsan és élvezetesen lehet tanulni és széles körben használják, gondolkodj el ezen is. Ha biztos vagy benne, hogy megvan a kellő akaraterőd a "nagyfiús" nyelvekhez, akkor mehetsz persze azzal is, amit te írtál, de ezen nyelveknél a tanulási görbe meredekebb és több előképzettséget igényel a használatuk. Cserébe nagyon piacképesek.

G.

2015. nov. 26. 12:19
 7/10 anonim ***** válasza:

A tanács mindenkinek szól, aki megfogadja, így itt válaszolok a privátra:

A CSS és HTML önmagában teljesen piacképtelen, kell még mellé minimum PHP (esetleg ASP.net) és valami SQL, de jobb, ha a JavaScriptben is otthonosan mozogsz.

Ha front-end fejlesztőként szeretnél tevékenykedni, akkor pedig a már említett HTML + CSS mellé remek szépérzék, grafikus programok használatának ismerete és szvsz. JavaScript kell.

Mindkét fenti lehetőség webprogramozásról szólt, az eddigiek pedig inkább asztali környezetről, neked kell eldöntened, hogy melyiket preferálod.

Szerintem a Python is piacképes, de természetesen a C++, Java sokkal keresettebb.

A COBOL-t nem ismerem.

G.

2015. nov. 26. 16:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Thx. A hozzaszolast! Akkora lenyeg phytonnal kezdeni, mikor abban mar jartas az ember lehet menni a "nagyfius" nyelvekre, mint a java.
2015. nov. 26. 17:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kell Pythonnal kezdeni, de könnyebb dolgod lesz és az alapokat gyorsabban megérted, kevesebb elkeseredett "ehhez hülye vagyok" pillanattal fűszerezve.
2015. nov. 26. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Azzal kezd amelyiket meg szeretned tanulni mert ahhoz lesz a legnagyobb motivaciod. Ha siman programozas a celod jo a Python.
2015. nov. 26. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!