Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Assembly nyelvet, hogy kezdjem...

Assembly nyelvet, hogy kezdjem el megtanulni?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol kezdjem segítséget kérnék.Ezt a program nyelvet akarom elsőnek megtanulni.

2015. okt. 25. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt nézd meg, próbálgasd:

[link]

Aztán lehet, hogy amikor komolyabbra fordul a dolog, akkor már egy másik nyelvet választasz.

2015. okt. 25. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért ne írjuk le már annyira azt a jó öreg Assemblyt:

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. okt. 25. 12:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért szeretném ezt a nyelvet tanulni, mert mélyebbre ható belátást ad a cpu,memoria működésébe.Legalább is amiket eddig olvastam ez jött le.Viszont nem tudom megérteni a parancsok alkalmazását, hogy mikor mit.Ezt szeretném megérteni.
2015. okt. 25. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez ugyan csak szimulátor, mégis segíthet megérteni, hogyan működik ez a hardverközeli nyelv.

[link]

2015. okt. 25. 20:21
 5/5 szeki28 válasza:

Először csak néhány utasítást próbálj ki, és figyeld meg hogyan hajtódnak végre egy debuggerben.

Gondolom Intel processzorról van szó.

Dos és Win alatti assemblerek:

Masm (Microsoft Macro assembler.)

Fasm (Flat Assembler.)

NASM (Netwide assembler.)

Tasm (Turbo Assembler.)

Debuggerek:

Turbo Debugger (Ez a Borland Turbo assemblerének volt a kelléke.)

Vagy Win alatt pl. Ollydbg.

Én a Masm-ot használom, ehherz egész fejlesztőkörnyezetek léteznek tonnányi példaprogival.

Keress rá, (masm32-néven) töltsd le, majd írj be néhány utasítást pl:

mov ax,5

mov bx,ax

stb.

Ezután fordítsd le (vagy egy létező forráshoz írd ezeket a sorokat hozzá) és indítsd el egy debuggerben, majd lépésenként (minden utasítás egyesével való végrehajtásával) figyeld meg milyen változáson mennek keresztül a CPU regiszterei.

Később bonyolultabb utasításokat is ki lehet próbálni.

Így tudod elkezdeni.

Ha komolyan érdekel keress meg privátban, és segítek még.

2016. ápr. 2. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!