C# Ferde hajítás?
Valaki leírná nekem c sharpba?
test objektum
2 adat van:
alfa szög és kezdő sebesség ezek tetszőlegesek ennek alapján 3 függvény x,y t emelkedés, főprogramba implementáljuk és bekérjük a két adotot utána kiíratjuk az eredeményeket.
És én lettem törölve, berosálok :DDDD De rendben, játsszunk így.
> C# Ferde hajítás?
Nem, C# nem ferde hajítás.
> Valaki leírná nekem c sharpba?
Nem.
Először kell egy osztály készítened az adatokkal és a metódusokkal (függvényekkel), majd a főprogramban létrehozol egy példányt.
Itt egy példa:
Egyébként pontatlan a feladat! Mit kérnek eredményként?
Szög és sebesség megvan adva, oké.
Mennyi ideig történik a hajítás? y=0 tehát földetérésig? bár gyakorlatban ez nonszensz, hiszen ha eldobok egy követ (1,5-2 méter magasról) akkor a földetérés így nézne ki: [link]
Szóval pontosítsd a feladatot, mert ez nem egyértelmű...
tehát:
-mi a pontos feladat és mit kérdeznek?
-hol akadtál el?
Ha jol ertelmezem, akkor alfa es a sebesseg a bevitel, es kell 3 fuggveny: az egyik a tavolsagot szamolja ki, a masik a max. magassagot, a harmadik, hogy mennyi ideig emelkedett?
Itt megnezheted, hogy milyen kepleteket kell hasznalni:
Aztan megirod a harom fuggvenyt. Szerintem rettento egyszeru...
Vigyazz arra, hogy az alfa szoget at kell valtsd fokbol radianba, hogy kiszamold a szinuszt. Pl. 45 fok = kb 0.785 rad.
#6 Hmm igazad lehet, csak nekem nem volt ennyire egyértelmű hogy a kiindulás y=0-ról történik és oda is érkezik...
Bár ha nincs megadva, akkor gondolom így logikus.
Egyébként tényleg piszok egyszerű... az összes képlet megvan és még át sem kell alakítani! :)
ui.: a fok-radián átváltáshoz remélem nem egy kézzel beírt konstanst használsz majd!
radian = (Math.PI / 180) * fok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!