Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lazarusnál Windows7 alatt mi...

Progizo kérdése:

Lazarusnál Windows7 alatt mi okozhatja e hibákat?

Figyelt kérdés

Pár napja töltöttem le az ingyenes Lazarus fejlesztőeszközt és a FreePascalt, de nem futtatja egyik sem a programjaimat :-(

A Lazarus kiírja a futtatásra kattintás után, hogy sikeres fordítás, de nem jelenít meg semmi egyebet, ideértve az általam készített windowsos program ablakát sem. Ráadásul be sem tudom zárni magát a Lazarust sem (éppen most is nyitva van); azt kérdezi, hogy: Leállítja a hibakeresést? Leállítás v. Folytatás - akármelyikre kattintok, nem történik semmi. A Win7 Ultimate-tel volna a baj? A FreePascal is hasonlóan viselkedik: csináltam egy körkirajzoló programot vele, de nem mutatja a grafikus ablakot, csak azt írja ki, hogy fut. Viszont ha újra futtatom ugyanezt, akkor nem tudja létrehozni az object, a pas meg az exe fájlt. Mi lehet a baj és hogyan orvosolható?

2015. nov. 23. 19:54
 1/7 ejbenjaro ***** válasza:
Kikapcsolod a debuggert és a probléma megszűnik.
2015. nov. 23. 20:33
 2/7 SimkoL ***** válasza:
Érdekes tud lenni a Win 7. A Lazarust hogyan telepítetted, elérhető mindenki részére vagy csak te tudod. Rendszergazdaként indítod ? A projektet elmentetted valahová ? Milyen Win7 64 bites vagy 32 bites ?
2015. nov. 23. 21:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

#2.: A Lazarus elérhető mindenki számára a gépemen, legalábbis semmi ennél eltérő dologra nem bukkantam a telepítésekor.

Csak simán szoktam indítani a parancsikonjával, mint minden más egyéb programot.

Menteni még nem mentettem a futtatás előtt a projektet; ezt nem csinálja meg magától utólag is?

Amúgy 64 bites a Win7-em. Csak ennél ilyen furcsa, vagy ha újabb Windows változatot teszek fel (pl. 10), az jobban kezeli?

#1.: Neked is köszi, kipróbálom, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek az esetleges nyelvtani hibák miatt hibaüzenetek, ha kikapcsolom a debuggert?

2015. nov. 24. 10:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem jó most sem :-(

Ki/bekapcsoltam a debuggert az Eszközök/Beállítások/Hibakeresőben, de akkor meg lefagyott az egész, ha indítottam a progit.

Meg most ugyebár el is van mentve, mert indításkor betöltötte a program lpi állományát.

2015. nov. 24. 10:57
 5/7 ejbenjaro ***** válasza:
Melyik verzió van fent a Lazarusból, a free pascalból? Tartalmaz e ékezetet egyéb speciális karaktert a fordítandó fájl neve, elérési útja? Van víruskereső a gépen?
2015. nov. 24. 11:59
 6/7 A kérdező kommentje:
#5.: Van víruskeresőm (Avast), és úgy látszik ez okozta a bajt: telepítettem a 64 bites Lazarust, mert először azt gondoltam, hogy ez okozhatja a hibát, de minden ugyanúgy történt, mint a 32 bitesnél: program nem indul, bezárni nem lehet. Na akkor bezártam a Feladatkezelőn keresztül, kikapcsoltam az Avastot 10 percre és lőn csoda: a Lazarus és benne a programom megfelelően fut! TEhát ez okozta a galibát. Pfff... nem is tudtam, hogy az olyan - elvileg - hasznos programok, mint egy vírusírtó, ilyen károsak tudnak lenni. Mindenesetre köszönöm, hogy rávezettetek a megoldásra!
2015. nov. 24. 15:51
 7/7 SimkoL ***** válasza:
Mihelyt a gépre kerül egy 'végrehajtható' file a vírusírtó azonnal birtokba veszi. Hozz létre egy könyvtárat ahová fejlesztesz és a vírusírtónál tedd be a kivételek közé.
2015. nov. 24. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!