Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Olyan sorsológépre lenne...

Olyan sorsológépre lenne szükségem ami a bennmaradt neveket mindig egyel növelné. Hasonlóan mint az éhezők viadala filmben?

Figyelt kérdés
Tehát az első sorsolásnál mint rendesen mindenkinek a neve csak egyszer szerepel de a következő körnél a bent maradtak neve már kétszer és így tovább. És mindezt pascalban

2015. nov. 16. 19:33
1 2 3
 21/27 SimkoL ***** válasza:
Mi az amiket már ismersz ? Tömb, többdimenziós tömb, dinamikus tömb, rekord, Stringlist, ListBox... Ezekből legalább kettőre szükség lesz a programhoz.
2015. nov. 17. 21:05
 22/27 tabaki ***** válasza:

#SimkoL:

Klassz lett, esz a sárga irigység, vagy mit szokott az csinálni. Asz'szem, hamarosan kiírom a „Hogyan csináljak Lazarusban saját POV-Ray szerkesztőt?” kérdést, aztán megyek sörözni.

De ne legyen túl bonyolult!

2015. nov. 17. 21:16
 23/27 A kérdező kommentje:

Még a tömböket se értem biztonsággal.

De ha van egy irány az már haladás.

2015. nov. 17. 21:18
 24/27 tabaki ***** válasza:

„Én csak egyszerű random sorokkal kísérleteztem és kifogytam belőle.”

Jaj, ne, így nem lehet semmire jutni. Előbb értsd meg a problémát, és bontsd fel olyan apró fejtörőkre, amiket már programnyelven is meg tudsz fogalmazni és -oldani. Ha meg nem megy, egyelőre keress egyszerűbb feladatot. Egyébként az ilyen jellegű programokhoz (a sokkal egyszerűbbekhez is) szükséged lesz a tömbökre, a későbbiekről nem is beszélve, úgyhogy ne siettesd, előbb azokat értsd meg tökéletesen. Igazából nagyon egyszerű dologról van szó, és ezért mindenféle szimpla programocskával begyakorolhatod.

P.S.:

Itt egy ifjú kísérlete arra, hogy hátha program lesz abból, ha megpróbál emléknyomok alapján pascal-szerű sorokat írni egymás alá:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..

Szívszorító...

2015. nov. 17. 21:46
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást és az ötleteket, tovább fogok kísérletezni és tanulni. De örömötökre vagy bánatotokra fogunk még itt találkozni.
2015. nov. 17. 22:11
 26/27 SimkoL ***** válasza:
@tabaki: Érdekességképpen írtam ValueListEditor-ral, szinte adta is magát. Tudod, néha beugrik valami ritkán használt dolog. Az a nyomorult Win 7-es téma bosszantott csak fel, eltűnt a szövegek háttere. Arra kellett a 'SetControlsOpaqueStyle' eljárás, de panelekre ki kell még bőviteni egy sorral. Igaz téged ez ennyire nem érdekel, érint :)
2015. nov. 17. 22:17
 27/27 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

Meg, tegyük hozzá, nem is igen értem, kinek van mumpsza. Na bumm, ha egy csicsa lemaradt, a program remekül funkcionál Wineban is -- hogyha valaha Éhezők Viadalát fogok rendezni, ezzel a részével már nem kell törnöm magam. :)

2015. nov. 18. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!