Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Olyan sorsológépre lenne...

Olyan sorsológépre lenne szükségem ami a bennmaradt neveket mindig egyel növelné. Hasonlóan mint az éhezők viadala filmben?

Figyelt kérdés
Tehát az első sorsolásnál mint rendesen mindenkinek a neve csak egyszer szerepel de a következő körnél a bent maradtak neve már kétszer és így tovább. És mindezt pascalban

2015. nov. 16. 19:33
1 2 3
 11/27 tabaki ***** válasza:

@#9:

Én #7-re reagáltam, aki szerint akkor is változnak az arányok, ha nem kerül be új név. Azonos alapról indulva viszont nem állhat elő az a helyzet, amivel ezt illusztrálja. Különböző kezdőesélyeknél természetesen igaza van.

2015. nov. 16. 21:42
 12/27 anonim ***** válasza:
Bocs akkor félreértettem, a kérdésnek nem lenne értelme ha soha se kerülne be új név. Úgy értettem hogy ha két sorsolás között nem kerül be új név akkor is változhatnak az arányok, természetesen ha soha se kerül be új név, nem fognak.
2015. nov. 16. 21:49
 13/27 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy nem voltam egyértelmű. Akit már kihúztak az is visszakerül de csak egyszer szerepel a neve először aztán ugyanúgy egyre töbször.
2015. nov. 16. 22:54
 14/27 SimkoL ***** válasza:
Valami ilyesmire gondoltál ? [link]
2015. nov. 17. 06:30
 15/27 A kérdező kommentje:
#14 Igen ilyenre gondoltam. Csakhogy én még ettől nem értem, hogy hogyan működik a sorsolás.
2015. nov. 17. 19:43
 16/27 Tengor ***** válasza:
Melyik része nem világos? A kódodat még mindig nem láttuk.
2015. nov. 17. 19:53
 17/27 SimkoL ***** válasza:

Itt az egész forráskód, de lehet, hogy ebből sem fogod érteni :)

[link]

2015. nov. 17. 20:09
 18/27 A kérdező kommentje:

Jól gondolod közel se vagyok ennyire bonyolult.

Én csak egyszerű random sorokkal kísérleteztem és kifogytam belőle. De ha ennyire bonyolult akkor elnézést kérek mindenkitől de nem fogom tudni megoldani mert ha nem értem akkor vége a dalnak.

2015. nov. 17. 20:29
 19/27 SimkoL ***** válasza:
Közel sem bonyolult, csak kicsit rátettem, mivel semmit sem mutattál. Gondoltam a ValueListEditor-t nem ismered annyira.
2015. nov. 17. 20:43
 20/27 A kérdező kommentje:
Én csak a saját szórakoztatásomra tanulgatom könyvekből meg a netről a pascalt.
2015. nov. 17. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!