Olyan sorsológépre lenne szükségem ami a bennmaradt neveket mindig egyel növelné. Hasonlóan mint az éhezők viadala filmben?

#3, hát nem olvastad a könyvet?
Első húzás előtt:
Aladár, Béla, Cecil, Dániel
Mondjuk kihúzzák Bélát.
Második húzás előtt:
Aladár, Aladár, Cecil, Cecil, Dániel, Dániel, Elek
Kihúzzák Cecilt.
3. körnél:
Aladár, Aladár, Aladár, Dániel, Dániel, Dániel, Elek, Elek, Ferenc
Stb stb.
Nyilván ha nem kerül be új név, akkor nincs értelme a többieket többször betenni, mert nem fog változni a kihúzásuk aránya.

#4:
Az az igazság, hogy én sem olvastam a könyvet, és a filmet sem láttam, de a feladvány jópofának ígérkezik. Két kérdésem lenne:
1. Jól értem, ugye, hogy minél tovább marad bent valaki, annál nagyobb eséllyel esik ki a következő körben?
2. Ez egy végtelenségig forgó rendszer, amelynek soha sincs győztese, vagy korlátozva van a résztvevők száma, tehát egy marad a végére?

12 évesen vesznek része először a sorsoláson 1 cetlivel, 18 évesen vesznek részt utoljára 7 cetlivel. Ezen kívül bevásárolhatod a neved a sorsoló gömbbe. Eggyel többször kerülhetsz be, cserébe kapsz valamennyi plusz ellátmányt.
Sorsoláson 1 fiút, 1 lányt húznak, akiknek meg kell küzdeni a többi körzet kisorsoltjaival (választottjaival) életre, halálra.

> Nyilván ha nem kerül be új név, akkor nincs értelme a többieket többször betenni, mert nem fog változni a kihúzásuk aránya.
Lehet hogy félreértem mert én sem ismerem a filmet/könyvet, de nekem úgy tűnik az elmondottakból hogy akkor is változik az arány ha nincs új név.
A, A, B, C (2:1:1)
Kihúzzák C-t.
A, A, B (2:1) -> A, A, A, B, B (3:2)

@#6: Köszönöm.
@#7: Ööö, milyen alapon van A kétszer, ha együtt növekszik az esélyük?

A jól értem minden évben új nevek kerülnek be, a régiek esélye pedig nő, tehát simán elképzelhető egy ilyen helyzet. Pl.:
Üres listával kezdünk. []
Első évben berakjuk A-t és D-t. [A, D]
Kihúzzuk D-t. [A]
Növeljük a bent lévők esélyeit. [A, A]
Második évben berakjuk B-t és C-t. [A, A, B, C] <---
Kihúzzuk C-t. [A, A, B]
Növeljük az esélyeket. [A, A, A, B, B]
stb..
Rosszul értelmezem? Az esélyek nem arányosan nőnek egymáshoz képest. Minél több év telik el, annál kisebb lesz a különbség a régiek között.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!