Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Olyan sorsológépre lenne...

Olyan sorsológépre lenne szükségem ami a bennmaradt neveket mindig egyel növelné. Hasonlóan mint az éhezők viadala filmben?

Figyelt kérdés
Tehát az első sorsolásnál mint rendesen mindenkinek a neve csak egyszer szerepel de a következő körnél a bent maradtak neve már kétszer és így tovább. És mindezt pascalban

2015. nov. 16. 19:33
1 2 3
 1/27 Tengor ***** válasza:
Mi van kész? Hol akadtál el?
2015. nov. 16. 19:38
 2/27 tabaki ***** válasza:
Lássuk a te elképzelésedet.
2015. nov. 16. 19:38
 3/27 anonim ***** válasza:
De ennek mi ertelme? A masodik huzas kimenetele valtozatlan lesz. A harmadik huzasnal pedig mar huzhatod azt akit masodszor is kihuztal...
2015. nov. 16. 19:41
 4/27 Tengor ***** válasza:

#3, hát nem olvastad a könyvet?

Első húzás előtt:

Aladár, Béla, Cecil, Dániel

Mondjuk kihúzzák Bélát.

Második húzás előtt:

Aladár, Aladár, Cecil, Cecil, Dániel, Dániel, Elek

Kihúzzák Cecilt.

3. körnél:

Aladár, Aladár, Aladár, Dániel, Dániel, Dániel, Elek, Elek, Ferenc

Stb stb.

Nyilván ha nem kerül be új név, akkor nincs értelme a többieket többször betenni, mert nem fog változni a kihúzásuk aránya.

2015. nov. 16. 19:46
 5/27 tabaki ***** válasza:

#4:

Az az igazság, hogy én sem olvastam a könyvet, és a filmet sem láttam, de a feladvány jópofának ígérkezik. Két kérdésem lenne:

1. Jól értem, ugye, hogy minél tovább marad bent valaki, annál nagyobb eséllyel esik ki a következő körben?

2. Ez egy végtelenségig forgó rendszer, amelynek soha sincs győztese, vagy korlátozva van a résztvevők száma, tehát egy marad a végére?

2015. nov. 16. 20:33
 6/27 Tengor ***** válasza:

12 évesen vesznek része először a sorsoláson 1 cetlivel, 18 évesen vesznek részt utoljára 7 cetlivel. Ezen kívül bevásárolhatod a neved a sorsoló gömbbe. Eggyel többször kerülhetsz be, cserébe kapsz valamennyi plusz ellátmányt.

Sorsoláson 1 fiút, 1 lányt húznak, akiknek meg kell küzdeni a többi körzet kisorsoltjaival (választottjaival) életre, halálra.

2015. nov. 16. 20:50
 7/27 anonim ***** válasza:

> Nyilván ha nem kerül be új név, akkor nincs értelme a többieket többször betenni, mert nem fog változni a kihúzásuk aránya.

Lehet hogy félreértem mert én sem ismerem a filmet/könyvet, de nekem úgy tűnik az elmondottakból hogy akkor is változik az arány ha nincs új név.

A, A, B, C (2:1:1)

Kihúzzák C-t.

A, A, B (2:1) -> A, A, A, B, B (3:2)

2015. nov. 16. 21:03
 8/27 tabaki ***** válasza:

@#6: Köszönöm.

@#7: Ööö, milyen alapon van A kétszer, ha együtt növekszik az esélyük?

2015. nov. 16. 21:09
 9/27 anonim ***** válasza:

A jól értem minden évben új nevek kerülnek be, a régiek esélye pedig nő, tehát simán elképzelhető egy ilyen helyzet. Pl.:

Üres listával kezdünk. []

Első évben berakjuk A-t és D-t. [A, D]

Kihúzzuk D-t. [A]

Növeljük a bent lévők esélyeit. [A, A]

Második évben berakjuk B-t és C-t. [A, A, B, C] <---

Kihúzzuk C-t. [A, A, B]

Növeljük az esélyeket. [A, A, A, B, B]

stb..

Rosszul értelmezem? Az esélyek nem arányosan nőnek egymáshoz képest. Minél több év telik el, annál kisebb lesz a különbség a régiek között.

2015. nov. 16. 21:29
 10/27 Tengor ***** válasza:
#7, igaz, bár a kérdező azt írta, hogy az első sorsolásnál mindenki neve egyszer szerepel csak.
2015. nov. 16. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!