Mi a gond? PHP kód.
egy nagyon szimpla log in-t akrok , igazábol gakorlok
itt a forrráskód:
<?php
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="test.php" method="post">
<b>Username</b><br>
<input type="text" name="username" /><br>
<b>Password</b><br>
<input type="password" name="password" /><br><br>
<input type="submit" value="Login"/>
</form>
</body>
</html>
de ha betöltöm localhostal ezt irja
Notice: Undefined index: username in C:\wamp\www\php\test.php on line 4
Notice: Undefined index: password in C:\wamp\www\php\test.php on line 5
Ahogy azt előttem leírták, vizsgálnod kell, hogy van-e a POST tömbödnek megadott eleme. Csak akkor írasd ki a változóidat, ha léteznek, így nem kapsz notice-t.
if (isset($_POST["username"], $_POST["password"]) )
{
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
}
Egyébként ha nem tudsz angolul:
1.) Keress rá a hibára magyarul, az egyszerűbbekre valószínűleg lesz megoldás.
2.) Használhatod például a Google fordítót. Nem lesz túl szép és helyes angol szöveg, de a semminél jobb.
3.) Olvass el valami magyar nyelvű "PHP kezdőknek" könyvet/dokumentumot. Az Internet tele van velük. Pl.: file:///C:/Users/Istvan/Downloads/PHP_programoz%C3%A1s_kezdoknek.pdf
4.) Tanulj sokat angolul, főként szakszövegeket olvasni. Egy idő után bele lehet jönni ;)
+1.) A "tok" magyar szó sok mindent jelent (halfajta, tároló eszköz, igekötő stb...), de te szerintem az előző hozzászólásban a "tudok" szót szeretted volna használni. (Elnézést, nem tudtam kihagyni :)
Az előző linkért elnézést, véletlen egy helyi fájlt sikerült belinkelnem. A "PHP könyv", "PHP kezdőknek", esetleg "PHP könyv pdf" kifejezésekkel sok ingyenes dokumentumot találhatsz.
Egyébként a PHP dokumentációnak van egy fordított változata. Nem ugyanaz, mint a hivatalos oldal, de azért elég jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!