Miért van az, hogy egyetemeken C/C++al kezdenek, de itt mindenki a Python-t erőltetni?
Sokkal de sokkal könnyebb Python-ban megcsinálni valamit, mint C/C++-szal, és nem is lehet vele olyan könnyen megszívatni magadat, debugolni is irtó nehéz bizonyos C/C++ hibákat. Szerintem egy kezdő számára sokkal jobb a Python, a C/C++ lehet túl nagy falat elsőre, el is riaszthat a programozástól. Szerintem hibát követnek el az egyetemek, hogy azzal kezdenek.
Ettől függetlenül viszont vannak olyan optimalizálások, teljesítmény kritikus esetekben (pl. játékfejlesztés), amihez alacsonyabb szintű nyelv kell és erre az egyik legalkalmasabb a C/C++.
Egy feladathoz több megfelelő nyelv is van. Innentől pedig ízlés kérdése ki melyikben csinálja.
"Például gyűjtsd össze a C:/ meghajtóról az összes olyan képet ami x felbontásnál nagyobb, y kiterjesztésű, és nem system fájl."
Nincs erre sem kimondottan "ez lesz hozzá a jó nyelv", mert sok nyelv jó ehhez a feladathoz.
Mert más a két élethelyzet. Aki itt tanácsot kér, annak a programozás egyelőre hobbi és gyorsan szeretne összedobni valami látványosat. Aki egyetemen tanulja az pedig ezt szeretné hivatásnak.
Az egyetem szerintem azért kezd C-vel, mert elsőre lehet, hogy nehezebb megtanulni, de ezt a hallgatók fele úgysem tudja és utána a többi nyelvet könnyebb. Ha elkezdi Pythonnal, akkor amikor meg akarja mondjuk harmadik félévben tanítani a C-t is, akkor a hallgatók fele kibukik, hogy miért neki kell állítgatni egy csomó dolgot, ami Pythonban ment magától.
Ez számomra kicsit olyan mint hogy a matekot is úgy kezded tanulni, hogy tilos a számológép, aztán használhatod, utána meg egész matematikai programcsomagok vannak egy szint után. Ha elsőben számológépen tanulsz, akkor lehet, hogy sosem érted meg a szorzótáblát. Most ez sarkított, de főként a nagy cégeknél rengeteg helyen megy még a C/C++, akkor is ha sokak szerint eljárt felette az idő. Tehát megkerülni nem lehet, tanítani meg valószínűleg ilyen sorrendben könnyebb.
"Nincs erre sem kimondottan "ez lesz hozzá a jó nyelv", mert sok nyelv jó ehhez a feladathoz."
- De valószínűleg nem Prologban kezdek el gondolkodni. Megfelelő nyelvről írtam, nem kizárólagosan használható nyelvről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!