A Perlt és a Pythont mire lehet használni?
A Perlt nem igazán ismerem, a Pythonról viszont tudom, hogy széles körben használják, tehát azzal kb. minden platformra tudsz fejleszteni.
G.
Ennyi marhaságot egy helyen ritkán látni.
#4-esről az #5-s tisztán kifejtette az én véleményemet is.
Kezdjük ott, hogy a C/C++ teljesen más kategória mint a Python vagy a Perl.
(Mondjuk az utóbbi 2-ben nem programoztam, de már látásból ismerem)
Míg a Python, Perl interpreter-es nyelvek, ahogy a Java és a PHP is.
Addig a C illetve a C++ compiler típusúak.
Játékok is első soron C++ban írják. Nem is véletlen. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a játék motorjait C++ban írják. UnrelEngine C++t használ.
------------------
Fordító program (compiler): Egy program, amely valamilyen programozási nyelven megírt programot gépi kódúvá fordít. Minél magasabb szintű egy nyelv annál bonyolultabb a fordítás.
Értelmező (interpreter): Egy program, amely valamilyen programozási nyelven megírt programot utasításonként értelmez és végre is hajt.
A compiler-es nyelvek
előnye: gyorsabb
hátránya: a lefordított kód csak ugyanolyan architectúrájú gépen futtatható, mint amelyiken fordították.
Az interpreter-es nyelvek
előnye: a program hordozható minden olyan helyre, ahol van interpreter
hátránya: lassabb
Ne haragudj, de megtanultad a Perlt, és kifog rajtad a C++?
Egy szkript nyelvet bármire lehet használni, amihez nem fontos a nagy sebesség, mert lassabb, mint a kompileres nyelvek. Vagy amit nem lehet úgy futtatni, hogy alatta van az értelmező.
"interpreter-es nyelvek, ahogy a Java és a PHP is"
A Java az mondjuk nem.
#8 Hát de...
Mutass java bájt-kódot (most a .class-al jönnél, de az nem az) vagy szerinted mi az a JRE?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!