Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ nyelven szeretnék programo...

C++ nyelven szeretnék programokat írni, visual fejlesztőkörnyezetben. Találtam is néhányat - de szeretnék olyat, amelyik ingyenes és kicsi (pl.1-300 KB), statikus programot készít. Létezik egyáltalán ilyen, amelyik mindezt teljesíti?

Figyelt kérdés
A Dev-C++ rendszert ismerem - de az nem visual. Ezen kívül nem találtam hozzá rendes, a saját gépemen futó leírást (a használható függvényekről, stb).
2008. szept. 10. 16:24
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Na, a Borland megszüntette a támogatást.

Hol találok most olyan C++ fejlesztőkörnyezetet, amelyik a szokásos ablakos, és tud 1MB-nál kisebb önálló EXE programot készíteni?

2011. febr. 9. 09:19
 12/27 anonim ***** válasza:

MinGW + Notepad2 miért nem jó? :)

Amúgy QtCreator, ha nem használsz semmi Qt-t akkor még csak hozzá sem linkeli, és az is MinGW-t használ.

2011. febr. 9. 09:45
 13/27 anonim ***** válasza:
CodeGear-ben lehet, csak rajtad múlik, hogy miket pakolsz bele.
2011. febr. 9. 10:16
 14/27 A kérdező kommentje:

QtCreatort kipróbáltam: elég jónak tűnik, de a futtatáshoz még a release változatban is kell 4 DLL, amelyek összesen 12 MB-ot tesznek ki. Maga a program 70 KB, ami rögtön gyanús...

A fordítási opciókban viszont sehol sem találtam olyat, ahol ezen változtatni lehetne.

A CodeGear a Borland oldalakra visz, ahol viszont nem lehet semmit letölteni, helyette a többi fizetős Borland programot ajánlgatja.

2011. febr. 9. 12:07
 15/27 A kérdező kommentje:

...további probléma: nincsenek események!

A leírásokban csak annyi van, hogy ez még nincsen benne ebben a fejlesztőkörnyezetben.

Események nélkül hogyan lehet programot írni? Így még egy gombnyomás sem működik.

Bár néztem példaprogramokat, ezekből sem egyértelmű, hogyan kell egy eseményt megvalósítani - arról már nem is beszélve, hogy mondjuk 2 elem közös eseményét.

2011. febr. 9. 13:28
 16/27 anonim ***** válasza:
Huh, azért ez erős kérdés volt :D Események nélkül hogy lehet programozni? Kérlek, nagyon könnyen. És még ablakozni is lehet.
2011. febr. 9. 14:16
 17/27 anonim ***** válasza:
Ja bocsi a CodeGear nem ingyenes! Nekem úgy rémlik, hogy DevC++-ban vannak kész komponensek, de lehet, hogy tévedek.
2011. febr. 10. 06:30
 18/27 A kérdező kommentje:

A QTcreátorban olyan jó komponensek vannak, hogy kezet csókolok a készítőknek.

De események nélkül hogyan programozzam be pl. egy "gomb" nevű gomb eseményeit? Milyen függvényeket kell megírnom?

Szerintem egy olyan programtól, amelynek csak a telepítője sok 100 MB, elvárható lenne már az események kezelése is - legalább olyan szinten, hogy "ide írd a függvényedet" ablak.

Másféle megközelítés is jó lenne (másra használnám, de ilyet is keresek): a Dev-c-t is tudnám használni, ha valaki írna egy olyan példát, ahol egyetlen ablak létezik, de annak van egy vászna, ami bitszinten elérhető vagy pontonként írható-olvasható - és amúgy lekezeli az összes létező egér- és billentyűzet akciót (tehát lenne egy-egy függvény, ahova csak bele kellene írnom, hogy mit csináljon ilyenkor).

Ezen kívül a lefordított (önállóan futó!) program maga szemtelenül kicsi lenne, nem MB nagyságrendű, ahogy manapság szokás.

Sajnos ilyen példát sem találtam.

2011. febr. 10. 19:40
 19/27 anonim ***** válasza:
Ilyen példa nem nagyon lesz. Tudniillik két választásod van: vagy dolgozol egy keretrendszerrel (pl Qt), ekkor vannak események (signal-slot, még ha te nem is érted, hogy működik, a Qt-ban biza eseményorientált programozást lehet megvalósítani), vagy amit akarsz, attól függ, mit választottál, vagy dolgozol az oprendszer API-jával, azaz beincludeolod a <windows.h>-t, és megtanulod, mi a magyarok (vagyis a Microsoft) istene. Írsz egy üzenetkezelő ciklust, ahova MINDEN esemény jön az ablakoddal kapcsolatban, és te magad hivogatod a függvényeket az eseményekkel. Keress rá, számtalan példa van.
2011. febr. 11. 07:40
 20/27 A kérdező kommentje:

Na, végre sikerült megtalálni az eseményeket!

A "signal" nem rossz, de inkább érdekesség - viszont a nyomógombon a "go to slot" pont az, amit keresek... elárulhattad volna. Kicsit fapados megoldás, de pont emiatt jobb, mint pl. a Delphiben.

Viszont a statikus fordítás továbbra sem megy. Leírást találtam tonnaszámra, valószínűleg különböző verziókhoz.

Le tudnád írni lépésenként, hogy a 2.0.1-es Qt Creatorban, Qt 4.7 alatt ezt hogyan kell?

A Configure DOS ablakban nem fut jól, paramétereket hiányol. Nincs bent a PATH-ban, a telepítő nem teszi be.

2011. febr. 13. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!