Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet C++ -ban egy...

Hogyan lehet C++ -ban egy tömb-ben elemeket vizsgálni?

Figyelt kérdés

A feladatom: megadnak 2 számot, az egyik egy fesztivál napjainak száma, a másik az aznap eladott jegyek száma.

Hogy tudok vizsgálatot tenni a tömbben és eldönteni, hogy melyik nap adták el a legtöbb jegyet?

2015. okt. 7. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Hol akadsz el? Csinálsz egy structot két egész értékkel, a structokat teszed a tömbbe, onnantól pedig a .-al éred el a struct adattagjait.
2015. okt. 7. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:
De még nem tanultuk a structokat.
2015. okt. 7. 22:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell erre külön struct, elég az std::pair<int, int> is. Tömb elemeire pedig így hivatkozol: tomb[index]
2015. okt. 7. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:

A második megoldás csak szemléltetés, hogy ha már menni fog a nyelv mennyivel egyszerűbben oldhatod meg.

using namespace std;

int main()

{

const int hanyNapos = 5;

int eladottJegyAznap[hanyNapos] = {9,7,8,3,11};

int legtermekenyebbNap = 1;

int legtobbEladottJegy = eladottJegyAznap[0];

for (int i = 1; i < hanyNapos; ++i)

{

if(legtobbEladottJegy < eladottJegyAznap[i])

{

legtobbEladottJegy = eladottJegyAznap[i];

legtermekenyebbNap = i + 1;

}

}

cout << "A/Az " << legtermekenyebbNap << " napon adtak el a legtobb jegyet\n";

//-----------------------------MÁSIK MEGOLDÁS------------------------------------------

vector<int> v = {9,7,8,3,11};

cout << "A/Az " << distance(v.cbegin(), max_element(v.cbegin(), v.cend())) + 1 << " napon adtak el a legtobb jegyet\n";

}

2015. okt. 7. 22:21
 5/8 A kérdező kommentje:
#4: Köszönöm, pont ilyenre gondoltam.
2015. okt. 7. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:

# 3/5 Időpont ma 22:07

Abból indultam ki, hogy betűről betűre van egy ugyanilyen feladatom a diákoknak az egyetemen, és ők gólyaként még csak ismerkednek a CPP-vel, és a structos megoldás a tanmenet része.

# 4/5 Időpont ma 22:21

Ez viszont jogos, fölösleges ide a struct, valamiért az volt bennem, hogy egy fesztivál nem folyamatos...

2015. okt. 7. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Azonban a tantervben foglaltakat egyszerű példákkal kell szemléltetni, így teljesen elfogatható a structos megoldás is.

2015. okt. 7. 23:41
 8/8 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont ma 23:41

Úgy értettem, azt hittem az ott diák, ahol én tanítok. És pair-el nem fogadnák el (tudom, hülyeség...). De #3-nál az igazság, teljesen fölösleges ide struct és pair is, a fesztivál napjai követik egymást, azt nem kell külön indexelni. :-)

2015. okt. 7. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!