Hogyan lehet C++ -ban egy tömb-ben elemeket vizsgálni?
A feladatom: megadnak 2 számot, az egyik egy fesztivál napjainak száma, a másik az aznap eladott jegyek száma.
Hogy tudok vizsgálatot tenni a tömbben és eldönteni, hogy melyik nap adták el a legtöbb jegyet?
A második megoldás csak szemléltetés, hogy ha már menni fog a nyelv mennyivel egyszerűbben oldhatod meg.
using namespace std;
int main()
{
const int hanyNapos = 5;
int eladottJegyAznap[hanyNapos] = {9,7,8,3,11};
int legtermekenyebbNap = 1;
int legtobbEladottJegy = eladottJegyAznap[0];
for (int i = 1; i < hanyNapos; ++i)
{
if(legtobbEladottJegy < eladottJegyAznap[i])
{
legtobbEladottJegy = eladottJegyAznap[i];
legtermekenyebbNap = i + 1;
}
}
cout << "A/Az " << legtermekenyebbNap << " napon adtak el a legtobb jegyet\n";
//-----------------------------MÁSIK MEGOLDÁS------------------------------------------
vector<int> v = {9,7,8,3,11};
cout << "A/Az " << distance(v.cbegin(), max_element(v.cbegin(), v.cend())) + 1 << " napon adtak el a legtobb jegyet\n";
}
# 3/5 Időpont ma 22:07
Abból indultam ki, hogy betűről betűre van egy ugyanilyen feladatom a diákoknak az egyetemen, és ők gólyaként még csak ismerkednek a CPP-vel, és a structos megoldás a tanmenet része.
# 4/5 Időpont ma 22:21
Ez viszont jogos, fölösleges ide a struct, valamiért az volt bennem, hogy egy fesztivál nem folyamatos...
Azonban a tantervben foglaltakat egyszerű példákkal kell szemléltetni, így teljesen elfogatható a structos megoldás is.
# 7/7 Időpont ma 23:41
Úgy értettem, azt hittem az ott diák, ahol én tanítok. És pair-el nem fogadnák el (tudom, hülyeség...). De #3-nál az igazság, teljesen fölösleges ide struct és pair is, a fesztivál napjai követik egymást, azt nem kell külön indexelni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!