C# Hogyan tudom vizsgálni a tömböt?
Van egy 83 elemű tömböm ami fel van töltve random 1-25 számokkal! Hogyan tudom vizsgálni ,hogy melyik számok nincsenek benne ??? (emelt infó érettségi 6. feladat) [link]
Előre is köszi!
Például fogj egy 26 nagyságú boolean tömböt, inicializáld hamis értékekkel. Menj végig a 83 elemű tömbön, és az aktuális indexen lévő értéknek megfelelő indexet a boolean tömbben állítsd igazra!
Ha a nagy tömbön végigmentél, akkor a kis tömbben amelyik indexen true van, az szerepelt a nagyban.
Nem, mert abból semmit nem tanulsz én meg már tudom, szal...
Hello World megy?
Feltétel eldöntése?
Tömbök kezelése, bejárása, elemek kezelése?
Ha még nem, akkor első körben ezekben a témákban műveld ki magad!
Másik, kicsit egzotikusabb módszer: Növekvő sorba rendezed a tömböd majd végignyargalsz rajt egy for ciklussal és megnézed, hogy melyik tömbelem értéke pontosan kettővel nagyobb az előtte lévőnél. Ahol ez fennáll, ott a tömbelem értékénél egyel kisebb szám hiányzik, írhatod is ki valahova. A tömb első eleménél azért nézd meg, hogy mi az érték, mert az alatta lévők szintén nincsenek benne a tömbben. Utolsónál pedig fordítva, ott az annál nagyobbak nincsenek a tömbben, így ezeket is ki kell írnod valahova.
Ja, és ahogy Tengoré, ez is már kész megoldás, csak le kell kódolni. Ha mindkettőt megcsinálod, az biztosan sokat fog segíteni!
G.
http://pastebin[pont]com/ZAxJQidt
Majd érettségin is írd ki ide kérdésbe, és azt is meg fogjuk csinálni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!