PHP-val vagy JavaScript-el hogyan tudom vizsgálni a szövegmezőbe írt adatot azonnal?
Tehát submit, vagy oldal frissítés nélkül. Mint pl. egy jelszóellenőrzésnél.
PHP preferáltabb nálam.
Előre is köszi
PHP-val sehogy.
JS-sel:
document.getElementById('textbox_id').value
"Tehát submit, vagy oldal frissítés nélkül."
-->
"PHP preferáltabb nálam."
Inkább homokozni menjél, jó?:D
#1 vagyok
Azt azért jó lenne tisztázni fejben, hogy hol mi történik. A PHP szerver oldali nyelv, a JavaScript pedig kliens oldalon fut (általában). A vizsgálandó információ hol van? A szerveren vagy a kliensen?
Maga az oldal természetesen szerveren fut, de a szövegmezőbe a kliensből viszi be az adatot a felhasználó, gondolom.
#2-nak köszönöm a hasznos választ.
#1 vagyok
Gondolod? Tudnod kell. A felhasználó nem szerver oldalon dolgozik. Amúgy a kérdésedre a válasz attól is függ, hogy mit szeretnél ellenőrizni, mert lehet hogy PHP-ra ÉS JavaScriptre is szükséged van (AJAX).
Mindegy, amit először írtam, azzal JS-ben megkapod az adott ID-jű elem aktuális értékét:
document.getElementById('textbox_id').value
Ha jQuery-t is használsz, akkor:
$('#textbox_id').val()
A JS-t nem ismerem annyira, ezt hogyan tudnám lefuttatni közvetlen a beírás után?
Valamilyen esemény kellene, mint pl. egy onclick.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!