Hogyis van ez Programozásnál?
Arra lennék kiváncsi, hogy hogy hozták létre a programozási nyelvet.
Gondolok én most arra hogy pld van egy előre deklarált fügvényem memmcpy() a .h fájljában ez van :
_CRTIMP void* __cdecl __MINGW_NOTHROW memccpy (void*, const void*, int, size_t);
# define _CRTIMP
__cdecl --------------------------- Not found.
#define __MINGW_NOTHROW __attribute__ ((__nothrow__)).
Mindegyik csak egy makro ként van előre létrehozva,
akkor honnan tugya a program hogy azzal mit is kell csinálni?
vagy pld van a c++ ban struct, enum,class,.... .
Maga a program honnan szedi hogy mit kell vele csinálni tudom hogy be vannak ezek épitve magába a forditóba.
De abba is valahogy létre kellett hozni hogy tugya a PC mire is jo az a valami.Vagy pld a Legelső programozási nyelvet is létre kellett hozni.
Ezeket mind legelőször számitógép nyelvén hozták létre?
Struct ot is legelőször Gépi kód ként hozták létre?
De akkor a késöbiekben létre jöt utasitások azokat honnan tugya hogy mire valók.
Egy másik pld, hogy érthető legyen:
int fd;
.h file
extern ont socket (int __domai,int __type,int __protocol)__THROW;
Maga a PC honnan tugya hogy ezzel egy socketek hozzunk létre és neki ezt pont teljesitenni kell.
Értem én, hogy ott van a Socket de a PC honan tugya hogy neki is egy uj socketet kel létrehozni.
Egy szoval nem látok a belsejében hogy ott mi is történik nem értem.
#10: Igen, a fordítási folyamatnak tényleg utána lehetne nézni. Egy ötlet hozzá. A gcc-vel települ egy egész halom könyvtár, abban ott vannak a toolchain elemei, és a kérdés úgy szól, hogy végig megy-e a fordítási folyamat akkor is, ha mondjuk valamelyik elemek eltűnnek a toolchain-ből.
Kérdező:
A socketot a sock() hozza létre, kezdetben típusa van, stream, vagy datagram - annak alapján lesz alkalmas tcp vagy udp kommunikáció kezelésére. Ha a tcp a kérdés, ott az állomások előbb kapcsolódnak. Kimenő kapcsolat esetén ha megvan a socket, utána kell a connect() is, és az után már írható / olvasható. Ha beérkező kapcsolatra kell várni, kell egy bind() is, ami porthoz köti hozzá a socketot (amire a túloldali connect() jelentkezik), utána kiadni egy listen()-t arra a socketra, majd egy accept()-et is, és az accept() amikor kilép, normál esetben ad egy új socketot, ami ahhoz a beérkező kapcsolathoz tartozik. Egy példa mondjuk itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!