Processing programozasnal hogyan lehet objektumot eltuntetni eger kattintassal?
azt szeretnem ha eger kattintasa egy 3d objektum ami rendelkezik egy alapszinnel eltunjon egerkatintassal majd ismet lathatova valjon.
elöszor az objektum alapszine fehér volt volt katintásra feketeve valt ahogyan a hatter is az volt igy eltunt az objektum de a hater szinenek megvaltoztatasaval ott maradt az objektum
masodszor noFill(); kitoltest akartam alkalmazni hogy katintasra kitoltse az objektumot ismetbeli katintasra ismet ures maradjon de az int value1=noFill() parancs nem mukodik ide csak szamot lehet irni a mousepressed parancs pedig hasznalhatatlanna valt
harmadszor arra gondoltam hogy az objektumot atlatszova teszem a fill masodik parameterenek beallitasaval a
fill(80,80); de az int megint letiltott mert nem engedte vegrehajtani.
Persze, hogy nem, mert teljesen hülyeséget próbálsz csinálni.
Mivel kódot nem írtál nem is lehet segíteni, de szerintem nincs is értelme.
Alapozz, értsd meg mi az az objektum, osztály, példány, adattag, metódus és akkor tudni fogod hogyan kell ezeket használni.
Mint mondtad kezdo vagyok ez igaz de a kerdest azert tettem fel hogy iranyt mutassanak merre fele kell keresni a problemat.(kiegészito parancs vagy netes példa belinkelese) Az nem segit hogy kezd elorol tanulni a programozast. Ami felesleges lenne mert most tanulom :-)
Azt hiszem ahoz kepest eleg sokaig eljutottam ez az elso nagyobb problema amit egyedül nem tudtam megoldani illetve nem lattam hasonlot meg eddig sehol. S bar azt mondtad felesleges megosztom ameddig eljutottam segitve azokat akik meg eddig sem jutottak el.
import peasy.*;
import javax.swing.JFrame;
EmbeddedSketch eSketch;
ChildApplet child = new ChildApplet();
PeasyCam cam, cam2;
int value1=60;
public void setup() {
size(320, 240);
cam = new PeasyCam(this, 300);
eSketch = new EmbeddedSketch(child);
smooth();
}
void mousePressed(){
if((mouseX>=10) && (mouseX<=20) && (mouseY>=80) && (mouseY<=90)){
if (value1<=60) {
value1=255;
} else {
value1=60;
}
}
}
void draw() {
background(220);
fill(0);
ellipse(10, 80, 10, 10);
}
//The JFrame which will contain the child applet
public class EmbeddedSketch extends JFrame {
PApplet sketch;
public EmbeddedSketch(PApplet p) {
setBounds(100, 100, 400, 400);
add(p);
p.init();
sketch = p;
setLocation(500, 200);
//Program exits
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setVisible(true);
}
}
public class ChildApplet extends PApplet {
public void setup() {
size(400, 400, P3D);
smooth();
cam2 = new PeasyCam(this, 300);
cam2.reset();
}
public void draw() {
background(50,90,120);
fill(value1);
pushMatrix();
popMatrix();
box(40);
translate(-290,80);
}
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!