Adatbázis. SQL. Hogyan lehet megoldani a következő feladatot?
Legyen adott a PC(azonosító, sebesség, memória, ár) sémájú reláció. Fejezze ki az alap (!)
relációs algebrában a leggyorsabb (vagyis legnagyobb sebességű) PC azonosítóját és árát.
Rendezd visszafele. Majd a legelsőt írja ki...
Ennyit meg tudsz csinálni?
Húha. :D Én mikor Oracle-t toltam egyetemen akkor instant 4-es lett, azóta konkrétan elfelejtettem. :) Utána kéne nézni. :)
Lekéred ami kell sorba rendezve, oszt cursor-ral nekiállsz végig menni, de a legelsőnél megállsz.
Hirtelen ilyen barbár dolog jutott eszembe.
Limit sincs ha jól látom, de a rownum-mal megoldható.
Honnan veszed az egy órát?
A kérdező persze adhatott volna pontos információt helyből is.
Nem tudom, hogy mit nevez a feladat kitűzője alap(!) relációs algebrának, ez nem egy bevett szakkifejezés, nincs általános definíciója.
Ha már allekérdezésre kerül a sor, egy SELECT MAX típusú allekérdezést használnék, a ROWNUM mellőzésével (a belinkelt oldalon a legjobb válaszban olyasmi volt, hogy rownum<5, az itt nem alkalmas). Azt a rekordot kell megkeresni, ahol a sebesség egyenlő a (SELECT MAX sebesség) értékével. Természetesen ebből lehet több is, nem tudjuk előre, hány rekordot kapunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!