Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdhetném el? (Többi...

Hogyan kezdhetném el? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

Az addig oké, hogy kezdjek el olvasgatni könyveket, de mégis hol tudnám gyakorolni? Például Elkezdek olvasni egy C++ könyvet, de azt hol gyakorljam? Visual Basic?

Vagy milyen környezetet ajánlotok? (IDE)

Igazából szinte még semmit nem tudok, mert jövőre megyek infós suliba. Milyen nyelvvel kéne kezdeni? Tudnátok ajánlani magyar könyvet? Igen, tudom, hogy kellesz az angol, de most még németet tanulok, szóval majd jövőre

2015. szept. 21. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

> Elkezdek olvasni egy C++ könyvet, de azt hol gyakorljam? Visual Basic?

1. A saját gépeden.

2. A Visual Basic is egy nyelv. A C++ is egy nyelv. Nem ugyanaz a kettő.

> Vagy milyen környezetet ajánlotok? (IDE)

Először nyelvet válassz. Aztán első körben szerintem felejtsd el az IDE-ket. Fogj egy Notepad++-t, egy fordítót(/interpretert) és a parancssort. Ha már tudod mi az a fordítás, mi az a futtatás, akkor lehet IDE-re váltani.

> Milyen nyelvvel kéne kezdeni?

[link]

> Tudnátok ajánlani magyar könyvet?

Én a programozás elméletét anno egy ált. iskolás infókönyvből kezdtem el tanulni.

A legtöbb nyelvhez találsz (nem túl friss, de magyar) leírást a nyelvek.inf.elte.hu-n.

2015. szept. 21. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig éppen kezdőként ajánlatos IDE -t használni, mert kijelzi a szintaxis hibákat is, valós időben.
2015. szept. 21. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Szerintem hasznosabb az, ha megtanulja értelmezni a fordító hibaüzeneteit. Meg megtudja, mi az a fordítás egyáltalán, ahelyett, hogy a nagy zöld gombbal azonosítja.

Ugyanis nem lesz mindenhol nagy zöld gomb, meg piros hullámos vonal. Sem suliban, sem munkában, sem az életben.

És az alulról felfelé építkezés szerintem logikusabb tanulási módszer itt. (Analógia: összeadni sem számológéppel tanulunk.)

Mint mondtam, az IDE nélküli lépést csak addig javaslom, amíg megérti ezeket az alapvető dolgokat. Ami néhány óra. Ezt kényelemből elfecsérelni szerintem baromság.

2015. szept. 21. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Így jobban kifejtve a válaszod, már egyet értek vele.
2015. szept. 21. 23:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor sima szövegszerkesztővel kezdek, majd ha belejöttem jöhetnek az IDE-K? És tudnál egyet ajánlani python-hoz? Meg egy olyan könyv is kéne amiből megtudom tanulni olyan szinten, hogy elboldoguljak kisebb nagyobb feladatokkal.
2015. szept. 22. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!