Programozó fizetés?
Sziasztok!
Sok változat kering az interneten, de egy kicsit konkrétabb adatokra lennék kiváncsi.
Egy egyetemet végzett, középfokú nyelvvizsgával rendelkező programozó mennyit keres?
Pl egy pályakezdő mennyit, és egy pár év szakmai gyakorlattal mennyi?
Mennyire nehéz egy ilyen iskolát elvégezni?..
0 és millió között bármi lehet, attól függően, hogy hol mit végeztél, meg hogy értesz-e hozzá. Nem lehet egzakt számokat mondani.
G.
Pályakezdő 350 ezertől majdnem akármennyit. Németországban átszámítva 2 millió alatt nehezen találsz bármit ebben a munkakörben.
Egy informatika egyetemi végzettség nem könnyű, ott csinálni is kell valamit és ott elsősorban nem is a papír, hanem a karrier miatt tanulsz. Minél jobban tanulsz, annál jobbak a lehetőségeid.
Azért a 350-be ne éld bele magad.
#1 felsorolását én azzal egészíteném ki, hogy cégfüggő is a dolog.
Nyelvvizsga nem érdekel senkit.
Leül veled a holland csávó interjún, és lesz ami lesz, magyarul nem fog tudni megmukkanni sem. Diplomamunka, előző munkatapasztalatok, időjárás, nyaralás, bármi lehet beszédtéma.
Elvárják a tapasztalatot már kezdőként is. Ha nem programoztál két évig valamelyik fontos nyelven, akkor nagyon nehezen találsz állást.
Az egyetem nehéz, és főként elméletet tanítanak, de gyakorlatot is szerezhetsz az egyetemen... az egyetem gépein és projektjein, kevésbé a gyakorlati óráin.
Kereset: kezdőként havi 200 ezer Ft, ha jól tudom. Megfelelő gyakorlattal már hallgatóként lehet állásod. A diplomát kevésbé várják el.
Nyelvtudás: Az angol létfontosságú, használható középfok körüli tudásnál kevesebb esetén nem lesz munkád. A többi nyelvtudás kevésbé érdekes, ha felsőfokúd van németből, az nem érdekli őket, még a német vállalatokat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!