Szerintetek ez reális fizetés?
Ez nem jogi kérdés, ez inkább erkölcs.
A főnököd ennyire nem tehet különbséget közted, és munkatársaid közt.
Ez erkölcsileg helytelen.
"a szaktársaim 90%-a (akik dolgoznak) ennek a másfél/kétszeresét megkeresik"
"Jogosan érzem kevésnek ...?"
Szerintem elemezd e között a két mondat közötti kapcsolatot és magad is rájöhetsz.
Nyilván itt nem is arra célzok, hogy jogilag ez a fizetés korrekt-e. Mivel tudom, hogy ebből a szempontból nincs okom panaszra.
A szaktársaimmal ilyen szinten nem mélyedtünk bele, hogy ki mikor kezdett, milyen technológiába dolgoznak pontosan, mekkora a cég stb. Csak egy intervallumot keresek, hogy ez a fizetés még beletartozik-e a "korrekt" kategóriába vagy teljesen jogosan kérhetnék magasabb fizetést. Ezért írtam oda a Java-t, illetve a ~1 év munkaidőt. Ezekhez mérten szerintetek mennyi a reális? (900-1000 Ft?)
A legfontosabb kérdés, amit tegyél fel magadnak:
"A jelenlegi feladat elvégzéséhez nélkülözhetetlen vagyok?"
Ha a válasz:
"Igen": akkor kérj emelést, vagy menj át heti 40 órás teljes munkaidőbe, és alkudj ki nagyobb bért.
"Nem": keress másik állást, mert ha itt elkezdesz ugrálni, akkor gyorsan kiraknak, és felvesznek helyetted más diákot ugyanezért a bérért.
Nyugi, pont ugyanez van velem is (idő/bér/nyelv/feladatok/szaktársak), de én Pesten keresek ennyit :D
Szerintem kérdezz rá, ezért csak nem raknak ki..
Azert vagyuk figyelembe, hogy gyakornokrol van szo, akik alapbol kevesebb fizuval szoktak operalni.
Sot, nekem anno a kotelezo szakmai gyakomat amikor toltottem egy fillert sem fizettek, igaz nem is voltam olyan hulye, hogy 1 evig csinaljam, amint meg volt a kotelezo par honap mentem is tovabb. (Az a ceg nem volt menet kozben sem annyira szimpatikus.)
De ettol eltekintve baromi alacsony. Normalis helyeleken azert 1500-2500 korul szokott lenni nettoban minimum az oraber.
Szoval ulj le a fonokoddel targyalni errol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!