Melyik kódolási stílust ajánljátok?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy melyiket használjam.
myVariable, my_variable, MyVariable
Ajánlott szóközt rakni például az if-ekhez, functionökhöz stb?
if (alma == 5)
myFunction (1);
És a Funtctionoknál az elnevezés?
Az egy functionös if-eknél melyik a jobb?
if(alma == 5) doSomething();
if(alma == 5)
doSomething();
A több functionosnél meg gondolom az
if(alma == 5) {
Valami();
}
a jó a spórolás miatt.
2015. aug. 25. 09:32
11/14 anonim válasza:
Elnevezéseknél legyen egységes és kész, nincsenek plusz követelmények. A példánál az int és Int32 között lehetne jelentésbeli különbség (pontosan 32 bitesvagy sem), de nem ismerem a C#-ot. Na de miért van két neve a string-nek egy nyelvben? Hát ilyet én még nem láttam...
12/14 anonim válasza:
Előző: az int és Int32 (potnosabban System.Int32) ugyanaz, pont mint a String és string.
A kisbetűsök aliasok a nagybetűs nevekhez.
Ha eddig nem láttál, most látsz:)
Szóval szerintem nem csak a formázás és elnevezések tartoznak a kódolási stilushoz.
13/14 anonim válasza:
Nagyon röviden az a jó stílus ami könnyen olvasható, és minél kevesebb hibalehetőséget tesz lehetővé.
14/14 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!