Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért hallom/olvasom sokszor...

Miért hallom/olvasom sokszor azt, hogy Windows alatt rémálom programozni/fejleszteni?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék fölösleges vitát szítani (van egyáltalán értelme ezt kiírni egy ilyen típusú kérdéshez?), de őszintén kíváncsi vagyok. Azzal kapcsolatos, hogy a Windowst sokan használják, ezért sok vírust is készítenek rá? Esetleg az, hogy Linux-hoz és Mac-hez képest sokszor fagy le/omlik össze? Valami más esetleg?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2015. aug. 9. 22:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
47%

"Ha pedig netán szerver oldali alkalmazásokat fejlesztesz akkor linux alatt kell programoznod, mert a szervereken is az van."

Érdekes lehet telefonokon/játékkonzolon fejleszteni.

2015. aug. 10. 05:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Van windows szerver is, a mi cégesünk pl az.
2015. aug. 10. 07:16
 13/16 anonim ***** válasza:

Én csak az eredeti kérdésre válaszolnék:

Egyáltalán nem rémálom sem Windows alá, sem Windows alatt programozni/fejleszteni. Ha csak ezt a szempontot nézzük, minimális a különbség az oprendszerek között.

Kisebb projekteken általános elv, hogy - amennyiben lehetséges persze, problémás lenne egy régebbi telefonon (pl. Sony Ericsson K750) Java játékot csinálni rá - azt az oprendszert használjuk fejlesztésre amin majd fut a kész program.

Nagyobb projekteken meg megszokás / céges irányelv kérdése mit használhatsz, futni meg nem a te gépeden fog úgysem... :-)

2015. aug. 10. 10:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Az újabb Windowson ugyanúgy nem kell rendszergazdának lenni, mint Linuxon. Továbbá ajánlott azon a rendszeren fejleszteni, mint amire a program készül.
2015. aug. 10. 12:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a szempont itt a rendszer API-k felépítése, átláthatósága, és hogy a különböző toolkitek hogyan képezik le az API-t.

A Windows API-ja nem kicsi, nem egyszerű, és amennyire tudom, még mindig nem támogatja az OOP-t, vagyis mondhatjuk, hogy C-re van optimalizálva. Viszont használható, ha valaki beleássa magát, vagy ha a megfelelő fejlesztő környezetet, toolkitet választja.

A Linuxról biztos van, aki többet tud itt nálam, de szerintem átláthatóbb, modulárisabb, már csak azért is, mert maga a rendszer is jobban rétegződik. Tehát külön érdemes tárgyalni a Linux magot, az X-window szervert, a HAL rétegeket, stb. Ée ezek nem kötelezően vannak jelen a rendszerben, inkább opciók. Kinek az egyik egyszerűbb, kinek a másik.

2015. aug. 10. 19:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Látom a három napos kiruccanásom alatt elég sok válasz összegyűlt, és elég sok új dolgot tudtam meg. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 12. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!