Miért hallom/olvasom sokszor azt, hogy Windows alatt rémálom programozni/fejleszteni?
Nem szeretnék fölösleges vitát szítani (van egyáltalán értelme ezt kiírni egy ilyen típusú kérdéshez?), de őszintén kíváncsi vagyok. Azzal kapcsolatos, hogy a Windowst sokan használják, ezért sok vírust is készítenek rá? Esetleg az, hogy Linux-hoz és Mac-hez képest sokszor fagy le/omlik össze? Valami más esetleg?
Köszönöm előre is a válaszokat.
"Ha pedig netán szerver oldali alkalmazásokat fejlesztesz akkor linux alatt kell programoznod, mert a szervereken is az van."
Érdekes lehet telefonokon/játékkonzolon fejleszteni.
Én csak az eredeti kérdésre válaszolnék:
Egyáltalán nem rémálom sem Windows alá, sem Windows alatt programozni/fejleszteni. Ha csak ezt a szempontot nézzük, minimális a különbség az oprendszerek között.
Kisebb projekteken általános elv, hogy - amennyiben lehetséges persze, problémás lenne egy régebbi telefonon (pl. Sony Ericsson K750) Java játékot csinálni rá - azt az oprendszert használjuk fejlesztésre amin majd fut a kész program.
Nagyobb projekteken meg megszokás / céges irányelv kérdése mit használhatsz, futni meg nem a te gépeden fog úgysem... :-)
Szerintem a szempont itt a rendszer API-k felépítése, átláthatósága, és hogy a különböző toolkitek hogyan képezik le az API-t.
A Windows API-ja nem kicsi, nem egyszerű, és amennyire tudom, még mindig nem támogatja az OOP-t, vagyis mondhatjuk, hogy C-re van optimalizálva. Viszont használható, ha valaki beleássa magát, vagy ha a megfelelő fejlesztő környezetet, toolkitet választja.
A Linuxról biztos van, aki többet tud itt nálam, de szerintem átláthatóbb, modulárisabb, már csak azért is, mert maga a rendszer is jobban rétegződik. Tehát külön érdemes tárgyalni a Linux magot, az X-window szervert, a HAL rétegeket, stb. Ée ezek nem kötelezően vannak jelen a rendszerben, inkább opciók. Kinek az egyik egyszerűbb, kinek a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!