Mire jó a length (java)?
elkezdtem javát tanulni és a tömbök jönnek. lenne ez a kód:
int szamok[] = {4,5,6,7};
for(int i=0;i<szamok.length;i++){
System.out.println(szamok[1]);
valaki eltudná magyarázni hogy pontosan mire is jó a length? A példában számomra nem magyarázzák el úgy hogy megértsem.
köszi szépen.

"viszont a 7. válaszoló megértette velem a dolgot"
De te azt kérdezted, hogy mire jó a length, nem pedig a tömb. Az kicsit más kérdés.
"A C++ pedig nem más konyhanyelven, mint a C nyelv kibővítése az objektumorientált eszközökkel."
Azért a szemantikája is másabb annak a nyelvnek, meg ma már úgy mindene..
"erre egy példa, e-mail cím összefűzése:"
Mondjuk kihagytál a dologból néhány sort, például a string osztály kódját, ami megcsinálja kb ugyanazt, mint a C-hez írt példa (ott is rövidebb, ha tovább bontod szubrutinokra..)

"például a string osztály kódját"
Osztály? Még azt se tudjuk, mi az az objektumorientáció, de már osztályokról beszélünk?

Csak, hogy világos legyen ez az alap kiindulás. Nem kell mindenre referenciát rakni és előre optimalizálni pláne nem egy kezdőnél. A C++-ban értékeket használva minden szépen felszabadul vagy foglalódik ahogyan kell, mert nem adunk át birtokolást kifejező pointert/referenciát. Akkor használjon referenciát ha polimorfizmust akar, vagy természetes pl. a vector elemének kivételénél.
Mindenkinek így kéne tanítani a C++-t az elején és nem agyon optimalizálva. Ráadásul ennél még a move schemantics is optimalizál alapból is, mert nincs is másolás a C++11/C++14-nél. A C++ funkcionális nyelvnek is számít és nem csak OO és procedurális. Viszont az iostream használata is OO és beolvasásás kiíratás nélkül elég nehéz példákat bemutatni.
string compose(string name, string domain)
{
return name+'@'+domain;
}
string addr = compose("email","domain.com");

A kérdezőt idézve "nem hobbi szinten szeretnék foglalkozni vele". Szerintem akkor ahogy halad, úgy tegye rendbe magában a hogyanokat és miérteket, a definíciókat. Ha szemezget egy kicsit ebből is, abból is, azt nehezebb utólag helyrebillenteni. Inkább szívjon vele egyszer és haladjon egy jól felépített tematika mentén, hogy a megtanult ismereteire tudjon építkezni.
De én itt ezen a ponton kiszálltam.

"Még azt se tudjuk, mi az az objektumorientáció, de már osztályokról beszélünk?"
Totál fogalmam sincs, hogy ezt kinek szántad, és mire..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!