Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mire jó a length (java)?

Mire jó a length (java)?

Figyelt kérdés

elkezdtem javát tanulni és a tömbök jönnek. lenne ez a kód:

int szamok[] = {4,5,6,7};

for(int i=0;i<szamok.length;i++){

System.out.println(szamok[1]);

valaki eltudná magyarázni hogy pontosan mire is jó a length? A példában számomra nem magyarázzák el úgy hogy megértsem.

köszi szépen.

2015. júl. 26. 19:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"viszont a 7. válaszoló megértette velem a dolgot"

De te azt kérdezted, hogy mire jó a length, nem pedig a tömb. Az kicsit más kérdés.

"A C++ pedig nem más konyhanyelven, mint a C nyelv kibővítése az objektumorientált eszközökkel."

Azért a szemantikája is másabb annak a nyelvnek, meg ma már úgy mindene..

"erre egy példa, e-mail cím összefűzése:"

Mondjuk kihagytál a dologból néhány sort, például a string osztály kódját, ami megcsinálja kb ugyanazt, mint a C-hez írt példa (ott is rövidebb, ha tovább bontod szubrutinokra..)

2015. júl. 27. 00:06
 22/26 anonim ***** válasza:

"például a string osztály kódját"

Osztály? Még azt se tudjuk, mi az az objektumorientáció, de már osztályokról beszélünk?

2015. júl. 27. 00:17
 23/26 anonim ***** válasza:

Csak, hogy világos legyen ez az alap kiindulás. Nem kell mindenre referenciát rakni és előre optimalizálni pláne nem egy kezdőnél. A C++-ban értékeket használva minden szépen felszabadul vagy foglalódik ahogyan kell, mert nem adunk át birtokolást kifejező pointert/referenciát. Akkor használjon referenciát ha polimorfizmust akar, vagy természetes pl. a vector elemének kivételénél.

Mindenkinek így kéne tanítani a C++-t az elején és nem agyon optimalizálva. Ráadásul ennél még a move schemantics is optimalizál alapból is, mert nincs is másolás a C++11/C++14-nél. A C++ funkcionális nyelvnek is számít és nem csak OO és procedurális. Viszont az iostream használata is OO és beolvasásás kiíratás nélkül elég nehéz példákat bemutatni.

string compose(string name, string domain)

{

return name+'@'+domain;

}

string addr = compose("email","domain.com");

2015. júl. 27. 00:23
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem saját gondolataimat írtam le, innen ( [link] idéztem de látom idáig senki nem értett vele egyet így kíváncsi lennék a többi dologgal kapcsolatban is a véleményetekre mert érdekelne, előre is köszi.
2015. júl. 27. 00:25
 25/26 anonim ***** válasza:

A kérdezőt idézve "nem hobbi szinten szeretnék foglalkozni vele". Szerintem akkor ahogy halad, úgy tegye rendbe magában a hogyanokat és miérteket, a definíciókat. Ha szemezget egy kicsit ebből is, abból is, azt nehezebb utólag helyrebillenteni. Inkább szívjon vele egyszer és haladjon egy jól felépített tematika mentén, hogy a megtanult ismereteire tudjon építkezni.

De én itt ezen a ponton kiszálltam.

2015. júl. 27. 00:31
 26/26 anonim ***** válasza:

"Még azt se tudjuk, mi az az objektumorientáció, de már osztályokról beszélünk?"

Totál fogalmam sincs, hogy ezt kinek szántad, és mire..

2015. júl. 27. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!