Valaki le tudja nekem írni, hogy kell értelmezni ezt és mit jelent ez a public? Mire jó a dobozolás?
Figyelt kérdés
using System;
namespace TestApp
{
class MyClass
{
public int x;
}
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
MyClass s = new MyClass();
s.x = 10;
MyClass p = s;
p.x = 14;
Console.WriteLine(s.x);
Console.Readkey();
}
}
}
#programozás #Visual C# #referencia #Visual Studio #boxing #dobozolás #C# programozás lépésről lépésre
2015. júl. 2. 08:33
1/32 anonim válasza:
Arra jó, hogy állíthatod, mi mihez férhet hozzá. Ezzel nagyban megsegíted a saját életed is - külső osztályokból csak azt fogod látni, amivel lehet és/vagy kell dolgoznod, az összes többi belső változót nem. Tehát kapásból egy rakat hibalehetőség kiszűrve.
2/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ezt a részt még mindig nem értem
MyClass s = new MyClass();
s.x = 10;
2015. júl. 2. 08:46
3/32 A kérdező kommentje:
Légyszíves szájbarágósan elmondod mert nem teljesen értem. Annyit értek, hogy ezzel megszabhatom mit használhatok másik osztályból
2015. júl. 2. 08:48
4/32 anonim válasza:
Mit nem?
Példányosítassz egy MyClass típusú objektumot, majd a publikus x mezőjét 10re állítod.
5/32 A kérdező kommentje:
Mi az a példányosítás? meg moi ez a new MyClass()
mit jelent a new és miért kell zárójel?
2015. júl. 2. 08:57
6/32 A kérdező kommentje:
Elírtam nem moi hanem mi
2015. júl. 2. 08:57
7/32 anonim válasza:
Csapj fel egy C# könyvet, mert semmit nem tudsz az OOP-ról és ezt nem lehet pár mondatban elmagyarázni 0 ismerettel. Pl.: C# lépésről lépésre, Reiter István.
8/32 anonim válasza:
Itt akkor alapokkal van gond, kezdj mindent nulláról egy könyvből vagy netes tutorialból.
9/32 A kérdező kommentje:
Épp azt csinálom Reiter István könyvéből csak a változóknál van ez a példa és nem tudom értelmezni mért 14 jön ki
2015. júl. 2. 10:01
10/32 A kérdező kommentje:
Ez a new sehol nem is szerepet eddig benne.
2015. júl. 2. 10:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!