Valaki le tudja nekem írni, hogy kell értelmezni ezt és mit jelent ez a public? Mire jó a dobozolás?
using System;
namespace TestApp
{
class MyClass
{
public int x;
}
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
MyClass s = new MyClass();
s.x = 10;
MyClass p = s;
p.x = 14;
Console.WriteLine(s.x);
Console.Readkey();
}
}
}
Én vagyok aki ezt írta:
"Ne haragudj, de lehet nem ezzel a nyelvvel kellene kezdeni.
Ebben a sorrendben tanulj: C nyelv --> C++ --> C#"
Nyilván azért kezdik az egyetemeken a C nyelvel az oktatást mert baromság...
Még egyszer ne haragudj kedves kérdező, de ha tudni akarsz programozni akkor az alapokig vissza kell menni. Igen az egyik legnehezebb nyelv a C, de ha már abban tud valaki akkor nagyon egyszerű lesz a többi!!!
C#-al kezdeni az az igazán nagy baromság!
Azon kívül is van érved, hogy nehéz nyelv és az egyetemeken is azt tanítják?
Miért lenne jobb egy olyan nyelvel kezdeni tanulni a programozás alapjait, amiben egy egyszerű feladat is jó pár sor jó pár pointerrel.
Pont azért, mert megtanul gondolkodni...de ebben a világban ez másodlagos. Ha legalább egy C++ tapasztalatai lenének nem kérdez olyat, hogy mi az a példányosítás.
Itt egy könyv maga a C++ fejlesztője írta, kellemes időtöltést: [link]
C# -ot tanul és nem tudta mi az a példányosítás. Ha C++ -ot tanult volna mégis mitől tudta volna, hogy mi az? Annyi lett volna a különbség a kérdésnél, hogy C++ -os példát ír.
Írj egy programot C-ben ami egy mondatot vesszőknél szétválaszt, majd minden második vessző helyére beilleszt egy pontot. Majd írd meg ugyan ezt C# -ban. Miután végeztél valószínű rájössz a programozás alapját könnyebb elsajátítani egy magasabb szintű nyelvel.
A könyv amit linkeltél elég régi már, másrészt programozóknak lett írva, nem olyan embernek aki most tanul programozni.
Így utólag azt mondom, valóban hasznos volt C-vel kezdeni,
de nem kell erőltetni. Nem a nyelveket tanulja rossz sorrendben, hanem csak egyszerűen a "dolgokat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!