Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes megtanulni az Arduino...

Érdemes megtanulni az Arduino programnyelvet?

Figyelt kérdés
Használják az "iparban"?Érdemes megtanulnom vagy inkább valamilyen más nyelv megtanulásába fogja bele?

2015. júl. 26. 16:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az "arduino nyelv" egy végletekig lehülyített, leegyszerüsített c.

Sokra nem mész vele ha megtanulod, már mint a piacon. Mert nem fognak érted sorbanállni csak mert "vágod" az arduino-t, hiszen azt profi célokra nem vagy csak igen ritkán használják, de saját magadnak a megszerzett tudás jól jöhet és a tudás egy része, nem is kicsi, transzponálható, ha más nyelvre akarsz majd dobbantani.

2016. jan. 2. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:
Az arduion azért jó, mert megszeretteti a programozást. Azért az sokkal nagyobb eredmény egy fiatalnak, hogy ír egy kódot és megmozdul a robot, felvillan egy fény stb, mint az, hogy össze lehet adni pár számot(legalábbis nálunk progalapon nem volt sokkal bonyolúltabb cucc)
2016. jan. 3. 13:35
 13/17 anonim ***** válasza:
#12: Ez így van.
2016. jan. 3. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Attól függetlenül amit írtam(11. vagyok) függetlenül érdemes megtanulni. Pazar dolgokat lehet csinálni arduinoval. De ne azért tanuld meg mert ettől többet fogsz keresni, hanem azért mert érdekel(ez minden nyelvre igaz)
2016. jan. 3. 17:43
 15/17 anonim válasza:

Az Arduinot C++ nyelven programozzuk, és az általánosan használt nyelv. Lehet kész könyvtárakat használni, de írhatsz saját magad is függvényeket, könyvtárakat, osztályokat.

Ahhoz, hogy az ember értse, hogy mi történik hardver szinten egy porogram futása során, jó alap! Ez mikrokontrolleres és nem nagygépes világ, tehát a mikrokontrollerek ismeretéhez segít.

Iparban nem az Arduinot használják, mert nagy programok ellenőrzése, stb. egyszerűbb más keretprogramok alatt, de a lényeg UGYANEZ, mint Arduinonál.

2016. jún. 3. 13:28
 16/17 anonim válasza:
Engem az érdekelne hogy melyik programnyelvet tanuljam meg ha eladható játékot akarok csinálni (azért léne mert 13 éves vagyok és ezzel akarnék pénzt gyűjteni robotikai középiskolára)
2016. okt. 22. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:
#16: Ha képes vagy egy eladható játékot összehozni, akkor felesleges robotika szakközépben lopni a napot, ott már lófaszt nem tanulsz. Egyébként Java Androidra.
2016. dec. 7. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!