Miért kell ilyen hülyén bekötni az Arduinoba a dolgokat?
Miért kell ilyen össze vissza módon kötögetni itt a dolgokat? Miért nem lehet szépen sorba? Így nem nagyon értem az egészet... Vagy meg lehetne úgy is csinálni, csak épp a videó készítője ilyen... fura?
Ez elég jól rendezett és azért kell, mert a különböző portok másra jók, illetve másra szokás használni.
Egy analóg portra nem szokás rákötni olyan cuccot, ahol csak digitális kimenet kell és ha PWM kell, azt is csak bizonyos portokra lehet kötni.
Ha tényleg csak ez az egy hétszegmenses kijelző van a projektben, akkor én se értem miért osztja meg két port között a kimeneteket, egyszerűbb lenne programozás szempontjából, ha ha a PD0..7-re kötne mindent.
Más a helyzet, ha lesz mellette soros kommunikáció vagy használni akarja az interruptokat, akkor a PD0..3 foglalt, nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!