Szeretnék rendelni egy Arduino Uno R3 klónt, mit ajánlotok?
Szeretnék rendelni kegy Arduino Uno R3 klónt. Rákerestem interneten és rengeteg különbözőt találtam, különböző árakon.
Mire érdemes figyelni a kiválasztáskor? Melyiket ajánlanátok?
Van valami külön oka, hogy Uno-t akarsz?
Én a [link] rendeltem nano v3-akat, bőven jók, kisebbek, ugyan úgy halom IO van rajtuk és fillérekből kijönnek.
Igazából nincs különösebb oka. Teljesen kezdő vagyok a témában, még a programozást is csak 3 hete kezdtem el tanulni. Azért jutottam az UNOra mert, úgy tűnt ez egy elég alap kártya, ezen jól lehetne kísérletezgetni.
A NANO miben tér el tőle?
Nem értem. Miért szeretnél ilyet? Magát az eszközt programozni, vagy egy szerver-t futtatni rajta?
Ha az utóbbi, akkor szerintem inkább VMware-t telepíts fel a gépedre és azon kisérlezet. Azaz ez egy virtuális gépet hoz létre, és azt teszel fel rá amit akarsz.
Én így kisérlezetek szerver konfigurálással, hogy matatok a virtuális gépben, így ha el is rontom, csak visszaállítom és ott folytatom, amikor csináltam egy gép mentés-t.
Arduino klón nem létezik.
Az arduino, lényegében egy hordozó (NYÁK) és egy mikrokontroller. Meg némi kiegészítő (reset, stb.) áramkör.
Ha "klónt" veszel, az olcsóbb, de ugyanaz a kontroller lesz benne, r3-ban történetesen egy ATMega 328p.
Ne menjünk bele, mert oké a szoftver és a hardver is ott van, de maga az Arduino egy jogvédett márkanév, amit lehet másolni.
Attól, hogy tök ugyan azt kapod hardverben, még lehet minőségbeli különbség, illetve attól ha rányomják az arduino nevet máris "másolatnak" lehet minősíteni.
Ezt erősen kétlem, mivel opensource a projekt, ha akarsz te is építhetsz sajátot(van is útmutató a hivatalos honlapon).
Egyébként hogyan kell sorozatszámot kiolvasni, nem nagyon találtam róla infót neten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!