Mennyire bonyolult Windowsra csinálni DirectX segítségével, akár 2D/3D -s játékot? Van magyar leírás egészen az alapoktól?
Ha tudsz programozni, akkor nem annyira - időigényes, rendkívül összetett, de ez a kitalált játéktól is függ.
Magyar leírást meg felejtsd el: itt-ott lehet találni, de a DX specifikációt és leírásokat angolul fogod megtalálni az MSDN-en.
Ha programozol, egyszerűen kell az angol nyelv, nem tudod megkerülni.
Most rákerestem és találtam egy könyvet:
(ha szerencséd van, a CD mellékleten van 2D/3D-s játék forrás, átírod a szerző nevét és már kész is vagy :-))
Az egy eléggé régi könyv, és nincs rajta játék - táj, effectek, modellek betöltése és megjelenítése van a könyvben.
Tudom, mert nekem megvan :D
"Pár hete már tanulom a C++ -t."
Akkor a heteket cseréld évekre, tanulgass még pár nyelvet (ne csak prog. nyelvet hanem az angolt is) és utána már kérdezned sem kell.
Akkor először érd el, hogy "anyanyelvi szinten" menjen a C++.
Aztán vágj bele a DirectX-be, azt is sajátítsd el "anyanyelvi szinten"!
Utána meg már "csak" kreativitás és algoritmizáló képesség kérdése az egész.
Így látatlanból azt mondom: vagy térj vissza erre a kérdésre 1-2 év múlva, vagy általános programozás helyett inkább vedd az irányt valami játékmotor megismerése felé.
A végső cél nem feltétlen egy játék készítése, hanem a játékmotorok alatt lapuló dolgok megismerése. DirectX -nél pedig sok olyan van amit nem kell tudnod, hogyan csinál, csak azt mit csinál.
A C++ -t anyanyelvi szinten ismerni szinte lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!