Milyen programozónak lenni? Miért jó programozónak lenni?
Milyen előnyei vannak? Személy szerint én elég természetellenesnek látom, hogy naponta valaki órákat a gép előtt gubbasszon elszigetelten egy sötét szobában. Gyakorlatilag teljesen visszafejlődik az ember fizikailag és mentálisan egyaránt, nem?
A programozók rendelkeznek egyfajta internetes hatalommal? Ahogy észrevettem, màr egy átlag felh. is tud jelszót törni, DDoS-olni stb... mivel csak le kell tölteni hozzá egy programot. Maga az internetes társadalom pedig kezd szerintem "eldurvulni". Az emberek egymást szidják, szívatják stb...
Nektek erről mi a véleményetek?
"Gyakorlatilag teljesen visszafejlődik az ember fizikailag és mentálisan egyaránt, nem? "
Egy szalag előtt robotoló munkás is leépülhet. Egy uránbányában dolgozó vájár vagy vendéglátós is. A túlzott munka semelyik esetben nem egészséges. De hát ez a hőn áhított piacgazdaság...
"Ahogy észrevettem, màr egy átlag felh. is tud jelszót törni, DDoS-olni stb... mivel csak le kell tölteni hozzá egy programot."
Az ilyen kisstílű embereket hívják script kiddie-nek, magyarul "szkriptkölyköknek", akik letöltenek valamilyen - általában hackerek által készített - programot és a nélkül hogy pontosan tudnák hogyan működik futtatják azt. Az Anonymus-csoport tagjai is túlnyomórészt ilyenekből állnak.
"Maga az internetes társadalom pedig kezd szerintem "eldurvulni"."
Ennek talán az az oka, hogy az Internet penetráció növekedésével egyre inkább nagyobb tömegekhez jut el a hálózat - magával hozva a látszólagos ingyenességet és "szabadságot". Így nemcsak egyetemi tanárok (az Internet alapjai ugyanis egyrészt a hadsereghez, másrészt az egyetemekhez köthetőek) használják az Internetet, hanem a - kenyérre és cirkuszra áhítozó - plebs is, akinek a tagjai között bűnözők is előfordulhatnak.
"A hacker illegális tevékenységeket végez,"
Orbitális túlzás.
A hacker egy, a számítástechnikához (még tágabb értelemben műszaki területhez) művészi szinten értő szakember, aki nem csak robotol, hanem új problémákat old meg. Természetesen van olyan, aki szakértelmét káros/bűnös célra használja - őket nevezik "fekete kalaposoknak" (black hat) vagy crackereknek.
"a crackerre gondoltam, mindig keverem. A cracker az, aki módosít is a kódon."
Egyszerűbben: a cracker aki kárt okoz/bűncselekményt követ el.
Mindezekről bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!