Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elsőéves hallgató vagyok, de...

Elsőéves hallgató vagyok, de nem megy?

Figyelt kérdés
Sziasztok nagy a baj, elsőéves hallgató vagyok az ELTEN, programtervező szakon, de az OO-nem megy.. Egyáltalán nem látom át az egészet, de a tanárok is csodálkoznak mert a matematika meg nagyon megy, és maga a programozással sincs problémám, csak, ha bejön az oo akkor végem, el se tudom kezdeni, nem tudom mi haszna van,mi értelme... és ugye van egy kettő olyan nyelv ami FULL OO, és egyszerűen nem tudom,hogy mitévő legyek, a tanárok nagyon segítőkészek, de hibába mondanak millió példát, akkor se megy a megértése, DE CSAK AZ OO
2015. jún. 27. 10:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Melyik szakirányon vagy?

A harmadik félévben lesz néhány tárgy, ami jobban megérteti, annak idején a programozási fogalmakból nekem is az ment a legnehezebben, de ha egyszer megérted, onnantól sima ügy!

2015. jún. 27. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Először is az OO nem egy külön dolog. Igazából C-ben elég jól el lehet magyarázni az OO-t, vagy akkor a programozás sem megy. C++-ban szokták jól elmagyarázni, mivel ott könnyen megfeleltethetők az OO-t segítő dolgok (osztály, öröklődés) a C-beli kódra.

"és ugye van egy kettő olyan nyelv ami FULL OO"

Kapásból egy ilyen nyelvet sem tudok mondani, (pl. Java sem full OO). Viszont elterjedt az OO felépítés, ugyanis az OO nem nyelv kérdése. A nyelv csak könnyebbé teszi.

2015. jún. 27. 11:07
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Kedves második!

A C# pl.: full OOP (itt is ki lehet cselezni az OOP elveket static osztályokkal, ez tény). és egyébként manapság a legtöbb helyen ezt a szemléletet várják el (kivéve a hardware közeli programozásnál)

2015. jún. 27. 11:15
 4/13 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy az a baj,hogy az alapprogramozással is van néha nehézségem? tehát nem mindent értek meg benne még.

Vannak még hiányosságaim programozási elméletből,talán ez lehet a baj, és ezért nem látom át a dolgokat még, de még messze van a vége :)

Amúgy a full oo-t azt úgy értem, ha egy adott nyelv támogatja az oo-t akkor csak azzal lehet "dolgozni,,..

Szakirányt még nem döntöttem el, de lehet, hogy modellezői lesz, szeretem a matekot :) és nem okoz nehézséget

2015. jún. 27. 11:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Itt elég érhetően elmondják:

https://www.youtube.com/watch?v=SS-9y0H3Si8

2015. jún. 27. 11:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem szorosan a témához tartozik, de a szakirányt 2. félévben már el kellett volna dönteni...

Első évben pedig egyáltalán nem is találkoztok OO-val, hogy-hogy nem megy?

2015. jún. 27. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
33%

"A C# pl.: full OOP (itt is ki lehet cselezni az OOP elveket static osztályokkal, ez tény). és egyébként manapság a legtöbb helyen ezt a szemléletet várják el (kivéve a hardware közeli programozásnál)"

Hol lesz a C# full OO? Extension method-dal mi a helyzet? Mikor lett az OO? Van még más is, de teljesen egyértelmű, hogy nem OO.

2015. jún. 27. 12:22
 8/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%
most mar tudom honnan van a 00 elnevezese a WC nek, programozok hivjak igy
2015. jún. 27. 13:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen OO nyelvek: Ruby, Smalltalk, Eiffel stb.
2015. jún. 27. 14:13
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mikor bejön a java, meg a progtech, rá leszel kényszerítve és össze fog jönni a dolog. Lehet nem első tárgyfelvételkor, de kapsz majd róla fogalmat.
2015. jún. 27. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!