Elsőéves hallgató vagyok, de nem megy?
Melyik szakirányon vagy?
A harmadik félévben lesz néhány tárgy, ami jobban megérteti, annak idején a programozási fogalmakból nekem is az ment a legnehezebben, de ha egyszer megérted, onnantól sima ügy!
Először is az OO nem egy külön dolog. Igazából C-ben elég jól el lehet magyarázni az OO-t, vagy akkor a programozás sem megy. C++-ban szokták jól elmagyarázni, mivel ott könnyen megfeleltethetők az OO-t segítő dolgok (osztály, öröklődés) a C-beli kódra.
"és ugye van egy kettő olyan nyelv ami FULL OO"
Kapásból egy ilyen nyelvet sem tudok mondani, (pl. Java sem full OO). Viszont elterjedt az OO felépítés, ugyanis az OO nem nyelv kérdése. A nyelv csak könnyebbé teszi.
Kedves második!
A C# pl.: full OOP (itt is ki lehet cselezni az OOP elveket static osztályokkal, ez tény). és egyébként manapság a legtöbb helyen ezt a szemléletet várják el (kivéve a hardware közeli programozásnál)
Lehet,hogy az a baj,hogy az alapprogramozással is van néha nehézségem? tehát nem mindent értek meg benne még.
Vannak még hiányosságaim programozási elméletből,talán ez lehet a baj, és ezért nem látom át a dolgokat még, de még messze van a vége :)
Amúgy a full oo-t azt úgy értem, ha egy adott nyelv támogatja az oo-t akkor csak azzal lehet "dolgozni,,..
Szakirányt még nem döntöttem el, de lehet, hogy modellezői lesz, szeretem a matekot :) és nem okoz nehézséget
Itt elég érhetően elmondják:
Bár nem szorosan a témához tartozik, de a szakirányt 2. félévben már el kellett volna dönteni...
Első évben pedig egyáltalán nem is találkoztok OO-val, hogy-hogy nem megy?
"A C# pl.: full OOP (itt is ki lehet cselezni az OOP elveket static osztályokkal, ez tény). és egyébként manapság a legtöbb helyen ezt a szemléletet várják el (kivéve a hardware közeli programozásnál)"
Hol lesz a C# full OO? Extension method-dal mi a helyzet? Mikor lett az OO? Van még más is, de teljesen egyértelmű, hogy nem OO.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!