Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Több dimenziós vektor azonos...

Több dimenziós vektor azonos elemeinek, megszámlálása stl használatával. Hogyan?

Figyelt kérdés
Nemrég tértem át c nyelvröl c++-ra. C ben simán meg is irnám a feladatot akár vektor használatával is, ezt meg is oldottam. De szeretném ugyanezt c++-os stilusban megírni, egy dimenziós vektorban értem az std::count használatát, két dimenzióban még nem próbáltam, de ott ugyanezt hogy,lehetne megoldani?

2015. jún. 15. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:
C nyelven írt kódot bemásolhatnád.
2015. jún. 15. 11:43
 2/3 iostream ***** válasza:

count_if.

N dimenziós tömb -> 0 dimenzióra 0 a válasz, 1 dimenzióra a count, N dimenzióra pedig adsz neki egy feltételt, ami az N-1 dimenzióra működik. És kész is a kontruktív módszer. Akár template metaprogramot is írhatnál rá.

2015. jún. 15. 15:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Nagyon sokat segítettél! A c nyelvű kódot meg nem áll modoómba bemásolni, mert mobilról vagyok, bár fejből begépelhetném, de sok idő lenne,akit érdekel az elv: két for ciklussal bejárom a tömböt, majd mivel ismert az értékkészlete, megnézem egy feltétellel egyezik-e a tömb i,j eleme, az értékészletben szereplő értékekkel, ha igen visszaadok egy tömbbe az eredményt, amibe a számlálót tárolom.
2015. jún. 16. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!