Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért baj, ha valaki nő...

Miért baj, ha valaki nő létére programozó Magyaországon?

Figyelt kérdés
2015. máj. 5. 09:04
1 2
 11/14 SimkoL ***** válasza:
A '80-as években kezdtem, jó pár női programozóval találkoztam. Egyedüli hibájuknak azt tudom felróni, hogy nagyon önérzetesek - vagy csak azon a bizonyos napokon beszéltem velük ? - de hát mindig ? :).
2015. máj. 5. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem baj, minél több a női programozó annál nagyobb az esély a munkahelyi szexre :D
2015. máj. 5. 16:26
 13/14 tabaki ***** válasza:
60%

„önéletrajza landol a kukában”

A nőkkel mindig bonyodalmak vannak. Ha éppen nem a bizonyos napjaikat élik, akkor teherbe esnek, gyereket szülnek, anyanapot vesznek ki, vagy csak a létezésükkel kavarnak bele a leülepedett férfiközösségbe. Ha egy kis sufnicég tulajdonosa úgy dönt, hogy ezt nem képes kezelni, nem tudom elítélni érte, mint azt jogtiprást sem, amikor csinos, fiatal lányokat keresnek eladónak a sarki boltba csataviselt profi eladó helyett. Az emberi-, sőt, a szakmán belüli jogok maradéktalan érvényesítése mehet az üzlet rovására, és amíg ezt nem kompenzálják, nincs mit jajveszékelni a dolog becstelenségén.

Egy bejáratott nagyobb vállalkozástól már elvárható minimum, hogy kiépítse azt a rendszert, amely igazodik a nyomokban nőket is tartalmazó emberi faj sajátosságaihoz. És ahol a nők biotópját már berendezték, ott az rontja a bizniszt, ha hülyeségek miatt elszalasztanak egy jó munkaerőt. Egy jó referenciát értelmes ember nem hajít a szemétbe amiatt, hogy (mondjuk) nem Tibor írta alá, hanem Franciska.

„nem egy férfi gondolja azt, hogy a nő csak arra kell”

És nem egy nő gondolja azt, hogy a férfiak azt gondolják... „Műalkotásnak nevezhető-e egy objektum, amely ugyanakkor kályhapucolásra is használható?” (Woody Allen). Az, hogy egy csinos nő bármely férfitársaságban „erotikus tárgyként” IS megjelenik, szerintem a világ legtermészetesebb dolga, nekem az amerikai filmektől is hányingerem van az ezt nyaldosó prüdéria miatt. De miért zárná ki az egyéb képességeinek az elismerését? Ha valaki ezen túl még a szakmájában is jó, az nem lesajnálni való, hanem elragadó. Azt el tudom képzelni, hogy egy ilyen szerencsés mutánsra az összes legénykolléga ráhajt, de az nem túl életszagú, hogy az egyértelműen értékelhető munkáját ez leminősítse. Egy okos és nőies nő mindig is az ujja köré tudta csavarni a férfiakat a történelemben, ez a világ rendje.

2015. máj. 5. 17:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem nem egy női programozó kolléganőm van és még csak nem is gondoltam, hogy fura lenne, mindaddig amíg az egyik el nem kezdett rinyálni, hogy jaaj milyen különleges mert neki mindig a fiús dolgok jöttek be és nem plázacicaként tengi az életét hanem programozóként. Őszintén...kit érdekel?, csupán annyit kérek, hogy ne reklámozza magát.

Az egyetlen pozíció ahova szerintem a nők nem valók az a vezető pozíció...és nem csak programozói körökben. Egyszerűen mindenhez érzelmi szinten kötődnek, arról meg nem is beszélve, hogy a magánéletüket nem tudják elválasztani a munkától.

2015. máj. 6. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!