Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ott van a properties fájl, de...

Ott van a properties fájl, de nem találja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mi lehet a hiba?

[link]

2015. ápr. 21. 21:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam már Language.properties fájlként elérni, próbáltam Languageként, és a kiterjesztést kitörölni, de semmi.
2015. ápr. 21. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Rossz helyen van, az oké, hogy az src-be raktad, de maga a NetBeans (nálad) a JavaApplication1 mappát használja, mint root folder, abba tedd.

Illetve a kész buildet amikor futtatod, akkor a jar mellé.

(Vannak módszerek amivel bele is lehet, de az most más kérdés.)

2015. ápr. 21. 21:26
 3/9 A kérdező kommentje:
A netbeansben is a javaapplication1 mappában van, és intézőben is oda jelzi.
2015. ápr. 21. 21:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja értem, épp az, hogy nem a javaapplication1 mappában kell lennie, hanem az src-ben.
2015. ápr. 21. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Jujuj, mit látok? Ne használj switch-case-t. A System.exit sem egészséges. Érdemes megszabadulni a kódismétléstől is.

Azért nem loadolja, mert nem a src-ba (classpath rootba) raktad. Vagy tedd át, vagy töltsd be így:

ResourceBundle.getBundle("javaapplication1.Language", Locale.getDefault());

2015. ápr. 21. 21:34
 6/9 A kérdező kommentje:

System exit helyett mi legyen akkor?

És a switch case miért nem jó? először else-if-et csináltam, de javasolta az IDE, hogy switch-caset használjak, és gondoltam: csak jobban tudja.

2015. ápr. 21. 22:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem a javaapplication1-re gondoltam, hanem a JavaApplication1-re, amiben magában az src is van, ha jól emlékszem az a root folder a Netbeansnél.

De bárhogy is, most rossz helyen van, azért nem látja.

2015. ápr. 21. 22:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Ohh, tényleg, most már világos. Köszi. A korábbi kérdésekre még várom a válaszokat :D
2015. ápr. 21. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:

System.exit helyett elvileg jó a JFrame.dispose*, a switch-case (és az azzal egyenértékű if-elseif-else) pedig azért nem jó, mert rosszul olvasható, karbantarthatatlan kódot eredményez. A legegyszerűbb helyes megoldás a Map használata, polimorfizmussal, céltól függően.

*dispose-zal kinyírod az ablakot, ezt követően visszatérsz. Amennyiben nincs több futó szál (ideértve az ablakokat is), a JVM kilép.

2015. ápr. 21. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!