Megoldható ez a másolás PHP-val?
Lehet máshogy is meg lehet (sőt biztosan van rá egyszerűbb megoldás is), engem most csak PHP érdekel.
Nem akarlak titeket a magyarázkodásokkal fárasztani, szóval röviden leírom, hogy mit szeretnék elérni:
Munkahelyemről böngészőben megnyitok az otthoni webszerveremen egy fájlt (pl. [link] ez a program pedig szépen, automatikusan feltölti a munkahelyi gépem adott partíciójáról az összes zip fájlt az otthoni webszerveremre.
Manuálisan, form segítségével tudok fájlt feltölteni, na itt ugyanezt kéne, csak ne nekem kelljen kiválasztani a fájlokat, hanem a PHP végezné ezt automatikusan.
Ez az algoritmus megvalósítható lenne?
- megkeresem az összes zip fájl nevét a meghajtón
- eltárolom a nevüket tömbbe ($nev)
- stream_resolve_include_path($nev) fv-el meghatározom a fájlok elérési útvonalát,
- eltárolom ezt is tömbbe ($pathnev)
- majd foreach($pathnev){ $pathnev másolása }
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Ha a munkahelyi gépeden futtatod a PHP szkriptet, akkor viszont szerintem működhet.
De én mindenek előtt rákeresnék, nincs-e már kész megoldás a problémádra.
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, hogy létezik rá sok más, jobb megoldás, és minden bizonnyal ha ezt sikerülne is megvalósítani, nem ezt alkalmaznám a problémámra. Ez csak egy alternatív gondolatmenet volt :)
Egyébként igen, már rájöttem a hiba forrására: "megkeresem az összes zip fájl nevét a meghajtón"
Ez ott akad el, hogy akárhonnan futtatom a webszerveres php fájlt, a kliens gép tartalmát nem tudom ilyen módon ellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!