Ezt hogyan oldanátok meg C#-ban?
Sziasztok!
Egy nagyon alap kis quiz programot készítek.
Fontos megjegyezni, hogy a kérdések és lehetséges válaszok egy fájlból kell, hogy jöjjenek.
Példa fájl:
Mennyi 2+2?
4, 5, 4.89, 6
Mi Magyarország fővárosa?
Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár
Úgy képzeltem el, hogy lesz 3 tömb: 1. a kérdések, 2. a válaszok, és 3. csak a helyes válaszok.
A helyes válaszok kiválogatása megkönnyítésének érdekében a fájlban mindig a a válaszok sor [0] eleme a helyes válasz.
Hogyan oldom meg azt, hogy a lehetséges opciók megjelenítésénél össze legyen keverve a sorrend, és ne mindig a legelső opció legyen a helyes válasz?
Valahogy úgy kell őket összekeverni, hogy úgymond 4-es blokkokban, hiszen ha csak random összekeverném akkor a jó válasz is máshova kerülne.
Szóval nem akarom, hogy így jelenjen meg:
5, 6, Debrecen, 4
Hanem így:
Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Budapest
Remélem érhetően fogalmaztam :D
Köszönöm előre is a válaszokat!
> Úgy képzeltem el, hogy lesz 3 tömb: 1. a kérdések, 2. a válaszok, és 3. csak a helyes válaszok.
Elegánsabb lenne egy Class-ban, hamár OOP nyelvről beszélünk.
class Kerdes {
String szoveg;
List<String> valaszok;
int helyesValaszIndexe;
}
És ebből legyen egy listád.
> Hogyan oldom meg azt, hogy a lehetséges opciók megjelenítésénél össze legyen keverve a sorrend, és ne mindig a legelső opció legyen a helyes válasz?
Összekevered a fenti struktúrán belül a 'válaszok' tömböt. Például N alkalommal választasz 2 random elemet és megcseréled őket.
Hát semmiképpen sem így, ez szerintem szörnyen béna.
Eleve fölösleges bármilyen tömb szerintem.
A fileban kéne úgy tárolni, hogy:
Kérdés
Válaszok
Helyes válasz sorrendje
Aztán kiírod a kérdést, kiírod a válaszokat és csak azt figyeled, hogy jó sorszámot jelöljön meg.
Nem látom mi értelme lenne kevergetéssel bonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!